Bučkini rezanci s kozicami

Odpri galerijo
A+ A-
Idealno poletno kosilo: hitro in lahko, sveže in sezonsko, pikantno in morsko.
Ti hrustljavi špagetki in slastne kozice osvežijo še tako soparen dan, zaradi rekordno majhne vsebnosti kalorij pa se dobremu počutju veselo pridruži tudi mirna vest.
Sestavine (za dva)
- 3 bučke
- 250 g kozic
- pol čilija, 5 strokov česna
- peteršilj, oljčno olje
- limona
- sol
Priprava
- Bučke s spiralnim rezalnikom ali podobnim zabavnim pripomočkom narežemo na tanke špagete.
- Kozice splaknemo in jim odstranimo črevo.
- Česen in čili nasekljamo; pri slednjem bodimo previdni, da si ga pomotoma ne nanesemo po celem obrazu.
- V ponev vlijemo malo oljčnega olja in na njem pražimo česen in čili. Takoj ko česen zadiši, v ponev vržemo še kozice in jih posolimo. Dobro premešamo in ponev pokrijemo, nato pražimo 5 minut.
- Ponev odkrijemo in kozice razveselimo z bučkinimi špageti. Pražimo dve minuti.
- Pri serviranju na rezance namečemo nasekljan peteršilj in jih pokapamo z limonovim sokom.
Datum Objave: 24.8.2017 ob 08:08