
Idealno poletno kosilo: hitro in lahko, sveže in sezonsko, pikantno in morsko.
Sestavine (za dva)
– 3 bučke
– 250 g kozic
– pol čilija, 5 strokov česna
– peteršilj, oljčno olje
– limona
– sol
Priprava
1. Bučke s spiralnim rezalnikom ali podobnim zabavnim pripomočkom narežemo na tanke špagete.
2. Kozice splaknemo in jim odstranimo črevo.
3. Česen in čili nasekljamo; pri slednjem bodimo previdni, da si ga pomotoma ne nanesemo po celem obrazu.
4. V ponev vlijemo malo oljčnega olja in na njem pražimo česen in čili. Takoj ko česen zadiši, v ponev vržemo še kozice in jih posolimo. Dobro premešamo in ponev pokrijemo, nato pražimo 5 minut.
5. Ponev odkrijemo in kozice razveselimo z bučkinimi špageti. Pražimo dve minuti.
6. Pri serviranju na rezance namečemo nasekljan peteršilj in jih pokapamo z limonovim sokom.
Opomba: Ti hrustljavi špagetki in slastne kozice osvežijo še tako soparen dan, zaradi rekordno majhne vsebnosti kalorij pa se dobremu počutju veselo pridruži tudi mirna vest.
Avtorja recepture in naslovne fotografije: Midvakuhava.si