Bučni kari

Z užitkom ga bodo pomazali vegani, mesojedci lahko dodajo kos mesa.

Sezona buč še traja, pripravimo jih v juhah, omakah ali kot prilogo, tokrat smo poiskali recept iz tujih logov, izvorno menda iz Indije, malce drznega okusa. Kari, ki ga običajno pripravljamo z mesom, je nadvse okusen tudi z bučami, jed je primerna za vegane, mesojedci pa si jo lahko popestrijo z zrezkom. Za bučni kari uporabimo katero koli jedilno bučo, najboljše so hokaido ali muškatne, ki imajo posebno gosto teksturo, uporabna je tudi oljna. Sicer pa lahko s karijem narahlo začinimo tudi preostale bučne jedi, zlasti kremno juho.

Sestavine za 4 osebe

– 1 rumena buča (okoli 1 kg)
– skodelica kuhane čičerike
– 2 čebuli
– 1,5 skodelice kokosovega mleka
– 1 žlica gorčičnih semen
– 1 strok česna
– 2 žlici domače paradižnikove mezge
– 3 žlice karija (v prahu ali pasta)
– mleta kumina, sveži metini listi
– skodelica zelenjavne jušne osnove

Priprava

1. Na olju svetlo prepražimo nasekljano čebulo. Dodamo gorčična semena in strt česen ter pražimo še nekaj minut.

2. Dodamo paradižnikovo mezgo, kokosovo mleko in kari ter malo pokuhamo.

3. Bučo olupimo, očistimo semen in narežemo na centimeter do dva velike kocke. Stresemo jih v lonec, kjer se že kuha kari, in zalijemo z zelenjavno jušno osnovo. Dodamo meto in kuhamo, dokler buča ni mehka. Na koncu dodamo čičeriko.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preberite še: Napake, ki jih delamo pri pripravi buč

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.