Odprta Kuhinja

Če imate doma zavitek listnatega testa, morate narediti to enostavno sladico

Izjemno preprosta sladica, ki vas bo navdušila!
(Natkinzu/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Težko bi si zamislili bolj preprosto in hitro pripravljeno sladico, ki je hkrati tudi odličen prigrizek za goste, ki se pri nas oglasijo med prazniki.

Ta recept si shranite za krizne situacije. Seveda pa ga toplo priporočamo tudi za prijetne urice kulinaričnega ustvarjanja z otroki.Tokrat smo se poskušali postaviti v kočljivo situacijo. Recimo, da so nas pred nekaj minutami poklicali prijatelji ali nekoliko bolj oddaljeni družinski člani, da se oglasijo pri nas na obisku. Ker so prazniki, bi si želeli, da bi bila hrana na mizi vsaj malce tematsko obarvana. 

V hladilniku nimamo prav dosti sestavin, za skok v trgovino pa ni časa. No, morda za res hiter obisk najbližje majhne trgovinice, kjer lahko v nekaj minutah zagrabimo le najnujnejše. V našem primeru bo to zavitek listnatega testa, potrebovali pa bomo še paličice za ražnjiče. (Gotovo vam je kakšen paketek ostal skrit v zakotnem kuhinjskem predalu še od poletnih piknikov). Nato pa vam dajemo dve možnosti. Ta prigrizek lahko pripravite na sladek ali slan način.

V prvem primeru bomo potrebovali čokoladni lešnikov namaz, v drugem pa bomo izbrali paradižnikovo mezgo, sir in druge sestavine, s katerimi radi obložite pico. Da si boste postopek lažje predstavljali, bomo v nadaljevanju pripravljali sladko različico, za slano pa naredite vse enako, le da namaz zamenjate s paradižnikom in sirom.

Skratka, na kuhinjski pult najprej razgrnemo list testa in ga prerežemo na polovici, da dobimo dva lističa. Na enega namažemo čokoladni namaz ter ga pokrijemo z drugim delom. Nato z nožem naredimo dolge trakove vzdolž testa. Po zgledu zgornjega videa jih pričnemo previdno zlagati v obliko smrečice, na koncu pa jih napičimo na paličico za ražnjiče. 

Testo po vrhu namažemo z razžvrkljanim rumenjakom in pekač potisnemo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 180 stopinj Celzija, in pečemo nekje 15 minut. Mogoče tudi malce dlje.

image_alt
Nasveti izkušene slaščičarke za izvrstne in mehke medenjake

Onaplus.si: Losos: okusna vrsta ribe, a kako zdrav je v resnici?

Datum Objave: 14.12.2023 ob 07:12

Več iz te teme:

božič in novo letovlečeno testosladicazabavahitro in enostavno

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.