Čebulna juha s popečenimi kruhki

Iz ostankov včerajšnje juhe.

Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10 minut.

Sestavine

– krepka žlica masla
– 5 večjih čebul
– liter goveje juhe ali 1–2 jušni kocki
– bageta (francoski kruh)
– 50 g poltrdega sira

Priprava

1. Čebulo narežemo na tanke rezine. V kozici nad šibkim ognjem razpustimo maslo. Dodamo čebulo, ogenj povečamo in počasi dušimo 10–15 minut, da vsa čebula dobi zlato rumeno barvo. Pazimo, da je ne prežgemo, ker takrat pogreni.

2. Medtem pečico segrejemo na 150 stopinj. Bageto narežemo na rezine in jih naložimo na pekač. Sir naribamo.

3. Pekač porinemo v segreto pečico in pečemo kruh 5 minut. Pekač vzamemo iz pečice, rezine potresemo s sirom in vrnemo v pečico za 5 minut.

4. Zdaj bo najbrž pravi čas, da na čebulo prilijemo govejo juho, domačo kostno jušno osnovo ali razredčeno jušno kocko (jušno osnovo) in kuhamo naprej 5 minut.

5. Juho nalijemo in takoj ponudimo s popečenimi rezinami kruha s sirom, po njej pa postrežemo domačo francosko solato iz kuhane jušne zelenjave in puranje nabodalo.

Nasvet: V tej juhi je najbolj okusna izbira domača močna goveja juha.
Naredimo vnaprej: Juho lahko skuhate vnaprej, tudi kruhke popečete prej, naslednji dan vse le pogrejete in takoj postrežete.
Različica: Le kdo ima doma bageto, ki je ni vse pojedel na mah? Brez težav uporabite kak drug beli kruh, tudi rezine za toast so odlične.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Preberite še: 23 idej za domače juhice

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana