Češnjev kalcon
Odpri galerijo
A+ A-
Velik žep češenj.
Recept vključuje še drugo opojno sestavino tega časa, bezgovo in akacijevo cvetje, jed je preprosta za pripravo, ni presladka, poleg tega pa je ta oblika kot nalašč za kak piknik.
Sestavine
Testo
- 30 dag bele moke
- 1 dag svežega kvasa
- 2 dl hladne vode
- 0,5 dl olja
- žlička sladkorja
- ščep soli
Nadev
- 400 g zrnate skute ali 2 lončka cottage sira
- 80 dag izkoščičenih češenj
- 4 bezgovi cvetovi, lahko so tudi akacijevi
- sladkor po potrebi
- cimet
Priprava
1. Zamesimo testo in ga razdelimo na 4 hlebčke. Namažemo jih z oljem in vsaj za uro postavimo v hladilnik.
2. Pečico vključimo na 230 stopinj.
3. Testo na plitvem pekaču raztegnemo v krog, vsak hlebček posebej, polovico kroga namažemo s četrtino skute oz. sira, posujemo s cvetki bezga ali akacije, četrtino razkoščičenih češenj, povaljanih v sladkorju in posutih s cimetom.
4. Zapognemo v »nogavico« in damo v pečico za 15-20 minut.
Recept: Z njim si je zmago za najboljši OK recept s češnjami priborila Marija Pišek iz Trbovelj
Priporočamo še: Božanski češnjev cheesecake Nigelle Lawson #brezpeke
Fotografija: Uroš Hočevar
Datum Objave: 4.6.2018 ob 13:06