Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: kosila, ki jih kuhamo okoli prvega maja

Golaž, kot ga še ne poznate (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Čevapčiči in ražnjiči malo drugače, prav tako ne bo šlo brez golaža, ki ga marsikje kuhajo za prvi maj. Otroci pa se bodo najbolj razveselili burgerjev.

Ponedeljek: Preprosta, a slastna zdrobova juha z malce svežine.

image_alt
Zdrobova juha s kislico

Torek: Naj vam prišepnemo: to so v resnici čevapčiči. Ti bodo največje veselje, če jih boste po hitrem postopku spremenili v mesne kroglice v paradižnikovi omaki s špageti. Recept, ki bo najverjetneje za večno ostal del vašega železnega repertoarja kot najljubša bližnjica do te jedi.

image_alt
Najboljša bližnjica do mesnih kroglic v paradižnikovi omaki

Sreda: Burger je res klasika in ena najbolj priljubljenih poletnih jedi za sproščena druženja, prav taka, kot nam poleti najbolj ustreza. Razširjen je po vsem svetu, njegova priprava pa je na prvi pogled smešno lahka in hitra – vendar je treba upoštevati nekaj podrobnosti, če si želimo sočen burger, ki je z vsakim grižljajem popoln užitek!

image_alt
Klasike z Yasko: najboljši recept za burger

Četrtek: Najina tokratna izvedba vsebuje mešanico govejega in svinjskega mesa (vsaka enolončnica je boljša, če vanjo stopi prase), za osnovo pa sva pripravila čebulno kremo.

image_alt
Golaž, kot ga še ne poznate

Petek: Piščanec, nataknjen na lesene palčke, je zelo priročen, da ga porabimo tudi kako drugače. Ni se nam treba ukvarjati z rezanjem mesa, to pa je pogosto že marinirano.

image_alt
Piščančja nabodala z zelenjavo iz voka

Datum Objave: 29.4.2024 ob 08:04

Več iz te teme:

tedenski jedilnikčevapčičiražnjičiprvi maj

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.