Čips: ne boste verjeli, kako preprosto ga uporabijo v tej restavraciji
Odpri galerijo
A+ A-
Ljubiteljem čipsa se bodo zasvetile oči. Tako nepričakovano ga v jajčno omleto dodajo v pariški restavraciji, ki si jo je omislil kuhar z Michelinovimi zvezdicami.
Pariški bistro, ki ga je ustanovil Éric Fréchon, kuhar, ki je leta 2009 prejel kar tri Michelinove zvezdice, ponuja francoske klasike, kot sta popolno pečen piščanec in sufle. Na posebnem meniju, ki določen dan v tednu obljublja vedno enak izbor tistih najbolj zaželenih uspešnic, pa je tudi omleta s čipsom in drobnjakom. Recept je za svojo knjigo Okušati Pariz (Tasting Paris) pridobila francoska kulinarična piska Clotilde Dusolier in ga podelila tudi na spletu.
Priporočeno je, da uporabite tanjši čips in ne solite jajčne mešanice. Poigrate se lahko z različnimi vrstami te hrustljave pregrehe, ki zdaj dobiva nov izgovor za nakup. Ponudite jo lahko za brunch z dobro solato ali kot uvod v večerjo s prijatelji.
Ko je nared, ne čakajte s postrežbo, zato da bo omleta še malce hrustljava.
Omleta s čipsom in drobnjakom
Za dve osebi.
- 4 velika jajca
- skodelica malce strtega čipsa
- nasekljan drobnjak
- 1/4 žličke česna v prahu
- 1 žlička masla ali oljčnega olja
Priprava
1. Jajca razžvrkljamo s pomočjo vilic.
2. V drugi posodi zmešamo čips, drobnjak in česen v prahu. Polovico dodamo v razžvrkljana jajca.
3. V srednje veliki ponvi raztopimo maslo. Ko se začne peniti, dodamo jajca in pečemo 2 minuti. Potresemo še s preostalim čipsom in pečemo še minuto ozirom toliko časa, da bodo jajca pečena, kot vam je najbolj všeč. Nekateri imajo namreč radi, da je omleta v sredini še malce tekoča, drugi pa ne.
4. Omleto prepognemo in takoj ponudimo.
Priporočamo še: Sladoled iz le dveh sestavin, ki ga pripravimo v pičlih dveh minutah
Fotografija: sara_winter/Getty Images
Datum Objave: 10.6.2021 ob 10:06