Čista osnova: dušeno kislo zelje s kranjsko klobaso
Odpri galerijo
A+ A-
Imamo tudi namig za nov dodatek!
Pred časom smo že poiskali nove in zanimive recepte za dušeno kislo zelje, a tega, za katerega menimo, da vam bo najbolj všeč, pa smo prihranili za dni, ko bo zunaj postalo res hladno, nam pa se bo tožilo po takšnih krepkih prilogah. No, tako skuhano pa je lahko kar samostojen obrok. Z dobrim domačim kruhom poleg.
Namig: Hočete enkrat malo drugače: Preizkusili smo nekaj možnosti in ne boste verjeli: odlična kombinacija in vezni člen med zeljem in klobasami so brusnice: namočite jih za pol ure v vodo in dodate med kuhanjem. Že 40 g bo dovolj, da bo to čisto nova jed.
Zraven priporočamo: Naša zbirka receptov za kruh, ki jih najraje pečete
Dušeno kislo zelje
- 1 kg kislega zelja
- 2 para kranjskih klobas
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- lovorov list
- 2 poravnani žlički dimljene paprike
- ščep do dva muškatnega oreščka
- sol, poper
- olje
Priprava
1. Kranjske klobase damo kuhat v hladno vodo. Ko zavre, lonec odstavimo, pokrijemo s pokrovom in klobase v njem pustimo še 10 minut. Nato jih narežemo na kolobarje.
2. Čebulo na tanko narežemo. Česen na drobno sesekljamo.
3. Na zmernem ognju segrejemo 0,5 dl olja. Dodamo čebulo, jo posolimo in zlato rumeno popražimo, da se zmehča.
4. Dodamo še česen, da zadiši, in nato zelje in lovorov list. Rahlo pražimo približno 15 minut. Občasno premešamo.
5. Dodamo dimljeno papriko, premešamo, popramo in solimo po okusu, dodamo še narezane klobase in 2–3 dl vode. Pokrijemo in dušimo še 10 minut.
Pokusite tudi: Pisan polentin pomfri iz pečice
Datum Objave: 26.11.2020 ob 07:11