Odprta Kuhinja

Čisto drugačen pražen krompir z začimbami

Odpri galerijo
A+   A-
Česen, ingver, kumina in še nekaj malenkosti spremenijo navaden, v olupku kuhan krompir v kulinarično doživetje.


Še danes je zame najbolj nevarno obiskati knjigarno. Skoraj nemogoče je, da bi prišla ven brez knjige pod pazduho, tudi če sem na letališču v Dubaju. S potovanja sem nazadnje prinesla domov izjemno kuharico, v kateri sem našla recept za pražen krompir, ampak čisto drugačen, kot ga poznam. Avtorica knjige ga je suvereno imenovala The best ever Mumbai patato. Kako bi to prevedla? Najboljši možen mumbajski krompir. Česen, ingver, kumina in še nekaj malenkosti spremenijo navaden, v olupku kuhan krompir v kulinarično doživetje.

Sestavine za dve osebi


- 3 veliki krompirji
- košček svežega ingverja
- 3 stroki česna
- žlica paradižnikove mezge (v sezoni 2 zrela paradižnika)
- žlica olja
- žlička cele kumine
- žlička črnih gorčičnih semen
- velika čebula
- pol žličke kurkume
- 2 žlički mletega koriandra
- žlička mlete kumine
- žlička garam masale (ni nujno)
- nožev vrh mletega čilija
- velika pest sesekljanega svežega koriandra ali peteršilja

Priprava


1. Krompir operemo in neolupljenega skuhamo. Pri večjih gomoljih lahko traja tudi slabo uro, da je kuhan. Preverimo z vilicami, ki jih zabodemo čisto do sredine. Ohladimo ga, olupimo in narežemo na kocke.

2. V električnem mešalniku ali v tolkaču zmečkamo v pasto narezan ingver in česen. Sesekljamo čebulo.

3. V globoki ponvi segrejemo olje ter pražimo celo kumino in gorčično seme. Ko začnejo semena poskakovati, dodamo čebulo in pražimo še kakšno minuto, nato česnovo pasto in pražimo še tri minute.

4. Zdaj dodamo paradižnik, spet malo pražimo, da izpari tekočina, nazadnje pa stresemo v ponev še narezan krompir. Previdno ga mešamo, da se malo zapeče in pomeša z začimbami, ne sme pa se spremeniti v pire.

5. Pražen krompir radodarno potresemo z drobno nasekljanimi listi svežega koriandra ali peteršilja.
Priporočamo še: Kateri krompir je najboljši za praženje?
Datum Objave: 31.7.2018 ob 06:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj