Danes za kosilo: Pečene kumare, polnjene z lečo

Odpri galerijo
A+ A-
Pobiramo zadnje kumare velikanke.
Priprava: 10 minut; čas peke: 20–30 minut.
Sestavine
- 200 g rdeče leče
- 2 večji kumari
- manjša čebula
- 2 stroka česna
- 200 g sira feta
- 2 žlici vina
- sol, poper, svež koper
Priprava
1. Pečico vklopimo na 180 stopinj.
2. Lečo oplaknemo in v manjši količini vode kuhamo 5 minut. Odcedimo, ohladimo.
3. Kumari olupimo, po dolgem prepolovimo in z žličko izdolbemo sredico.
4. Čebulo in česen drobno narežemo, sir feta razlomimo, stresemo v posodo in dodamo ohlajeno lečo. Prilijemo 2 žlici vina, začinimo s soljo in poprom. Premešamo.
5. Kumare postavimo na pekač in napolnimo z lečnim nadevom.
6. Ob strani prilijemo pol litra slane vode ali jušne osnove, postavimo v segreto pečico in pečemo 20–30 minut.
7. Na koncu potresemo z vejicami kopra. Ponudimo s kruhom po korenčkovi juhi, zraven postrežemo solato iz kuhane govedine ali kuhane cvetače.
Različica: Namesto kumar uporabite večje bučke. Teh je vrt zdaj prav tako precej poln.
Nasvet: Kumara je bazično živilo z malo kalorijami.
Naslovna fotografija: Krištof Koman
Preberite še: Kremna juha iz belega fižola in listnatega ohrovta
Datum Objave: 12.9.2017 ob 11:09