Odprta Kuhinja

Danes za kosilo: Pečene kumare, polnjene z lečo

Odpri galerijo
A+   A-
Pobiramo zadnje kumare velikanke.



Priprava: 10 minut; čas peke: 20–30 minut.

Sestavine


- 200 g rdeče leče
- 2 večji kumari
- manjša čebula
- 2 stroka česna
- 200 g sira feta
- 2 žlici vina
- sol, poper, svež koper

Priprava


1. Pečico vklopimo na 180 stopinj.

2. Lečo oplaknemo in v manjši količini vode kuhamo 5 minut. Odcedimo, ohladimo.

3. Kumari olupimo, po dolgem prepolovimo in z žličko izdolbemo sredico.

4. Čebulo in česen drobno narežemo, sir feta razlomimo, stresemo v posodo in dodamo ohlajeno lečo. Prilijemo 2 žlici vina, začinimo s soljo in poprom. Premešamo.

5. Kumare postavimo na pekač in napolnimo z lečnim nadevom.

6. Ob strani prilijemo pol litra slane vode ali jušne osnove, postavimo v segreto pečico in pečemo 20–30 minut.

7. Na koncu potresemo z vejicami kopra. Ponudimo s kruhom po korenčkovi juhi, zraven postrežemo solato iz kuhane govedine ali kuhane cvetače.

Različica: Namesto kumar uporabite večje bučke. Teh je vrt zdaj prav tako precej poln.
Nasvet: Kumara je bazično živilo z malo kalorijami.


Naslovna fotografija: Krištof Koman

Preberite še: Kremna juha iz belega fižola in listnatega ohrovta
Datum Objave: 12.9.2017 ob 11:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: