Odprta Kuhinja

Danes za kosilo: testenine s šampinjoni, pehtranom in kozjim sirom

Odpri galerijo
A+   A-
Ne pozabite na pehtran!



Priprava: 5 minut; čas kuhanja 15 minut.

Sestavine


- žlica masla, 4 žlice oljčnega olja, sol, poper
- 500 g gob (šampinjonov), 500 g testenin
- 3 vejice svežega pehtrana, 0,5 dl mleka
- 200 g trdega kozjega sira, 50 g parmezana

Priprava


1. Šampinjone narežemo na rezine.

2. V veliki ponvi segrejemo maslo in 2 žlici oljčnega olja, dodamo narezane šampinjone, solimo, popramo in na srednje močnem ognju pražimo nekaj minut, da vsa tekočina izpari. Ohladimo.

3. V manjšo posodico naribamo kozji sir in parmezan, prilijemo mleko ter solimo z dvema ščepcema soli.

4. Medtem v večji količini slane vode skuhamo testenine na zob. Odcedimo, vendar nekaj vode prihranimo.

5. Sirovo mešanico razredčimo s skodelico ali dvema vode, v kateri so se kuhale testenine, in dobro premešamo. Zlijemo h gobicam, dodamo odcejene rezance, prelijemo s preostankom olja, potresemo z drobno narezanim pehtranom in premešamo. Takoj ponudimo s sveže naribanim parmezanom.

Različica: Namesto šampinjonov izberemo druge gobe, denimo šitake.


Nasvet: Suhi pehtran namočite v topli vodi, da se osveži in zadiši.


Ali ste vedeli: Pehtranovi listi vsebujejo veliko joda, mineralov ter vitaminov A in C. Najboljši je svež, suhi listi pogosto nimajo prave arome. Večje količine svežega pehtrana zamrznemo.


Naslovna fotografija: Krištof Koman

Poskusite še: Popečena polenta z gobami
Datum Objave: 26.9.2017 ob 09:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: