Danes za kosilo: testenine s šampinjoni, pehtranom in kozjim sirom

Odpri galerijo
A+ A-
Ne pozabite na pehtran!
Priprava: 5 minut; čas kuhanja 15 minut.
Sestavine
- žlica masla, 4 žlice oljčnega olja, sol, poper
- 500 g gob (šampinjonov), 500 g testenin
- 3 vejice svežega pehtrana, 0,5 dl mleka
- 200 g trdega kozjega sira, 50 g parmezana
Priprava
1. Šampinjone narežemo na rezine.
2. V veliki ponvi segrejemo maslo in 2 žlici oljčnega olja, dodamo narezane šampinjone, solimo, popramo in na srednje močnem ognju pražimo nekaj minut, da vsa tekočina izpari. Ohladimo.
3. V manjšo posodico naribamo kozji sir in parmezan, prilijemo mleko ter solimo z dvema ščepcema soli.
4. Medtem v večji količini slane vode skuhamo testenine na zob. Odcedimo, vendar nekaj vode prihranimo.
5. Sirovo mešanico razredčimo s skodelico ali dvema vode, v kateri so se kuhale testenine, in dobro premešamo. Zlijemo h gobicam, dodamo odcejene rezance, prelijemo s preostankom olja, potresemo z drobno narezanim pehtranom in premešamo. Takoj ponudimo s sveže naribanim parmezanom.
Različica: Namesto šampinjonov izberemo druge gobe, denimo šitake.
Nasvet: Suhi pehtran namočite v topli vodi, da se osveži in zadiši.
Ali ste vedeli: Pehtranovi listi vsebujejo veliko joda, mineralov ter vitaminov A in C. Najboljši je svež, suhi listi pogosto nimajo prave arome. Večje količine svežega pehtrana zamrznemo.
Naslovna fotografija: Krištof Koman
Poskusite še: Popečena polenta z gobami
Datum Objave: 26.9.2017 ob 09:09