Odprta Kuhinja

Domači krompirjevi njoki

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Najboljši so z golažem.


Sestavine


- 4 srednje veliki kuhani krompirji
- 200 g ostre moke, pšenični zdrob
- sol, 2 jajci
Recept za odličen golaž najdete tukaj.

Priprava


1. Pretlačite krompir. Ko je skoraj ohlajen, dodajte ostro moko in malo drobnega pšeničnega zdroba. Posolite po občutku in dodajte jajci.

2. Na hitro zgnetite v testo in oblikujte najprej en njok.

3. Vrzite ga v vrelo vodo; če se ne razkuha, je gostota prava, sicer dodajte v maso še malo moke in oblikujete preostale njoke.

4. Na hitro jih skuhajte in takoj poberite iz vode.

Recept: Irena in Mirko Benčič, Benčičeva domačija
Fotografija: Mankica Kranjec

Priporočamo še:
Datum Objave: 21.9.2018 ob 08:09

Več iz te teme:

prilogekrompirgolažnjoki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja