Odprta Kuhinja

Dušeno zelje s krompirjem, ki ga boste pogosto pripravili

Odpri galerijo
A+   A-
Zelje ponudite z basmati rižem, to je preverjeno dobra kombinacija. Če bi želeli kosilo po indijsko, zraven skuhajte še navaden dal, omako iz leče. Klasičen jedilnik sestavljata suha in mokra omaka z rižem ali kruhki.


Sestavine za dva



  • glavica zelja

  • večji krompir

  • čebula

  • vsaj 3 stroki česna

  • olje

  • pol žličke drobnih črnih gorčičnih semen (mustard seeds)

  • pol žličke celega kumina

  • pol do ena žlička kurkume

  • čili v prahu

  • sol in precej popra


Za povrhu

  • svež koriander ali peteršilj

  • sezamova semena (po želji)


Priprava


1. Krompir skuhajte v olupku. Zelje narežite na krpice. Čebulo in česen ločeno nasekljate.

2. V večji ponvi na vročem olju popražite drobna črna gorčična semena in semena kumina, da začnejo poskakovati. Pomembno je, da jih stresete na vroče olje. Imejte pripravljeno čebulo, ki jo vmešate takoj, ko začnejo gorčična semena poskakovati po ponvi – v nasprotnem jih boste še tedne našli vsepovsod po kuhinji.

3. Na blago popraženo čebulo stresete zelje. Mešate, da oveni, nato ga začinite s kurkumo, čilijem, soljo in poprom. Čeprav naj bi bila jed pikantna in kurkuma opazna v jedi, se ravnajte po svojem okusu in po pravilu raje manj kot preveč.

4. Pokrito dušite pri nizki temperaturi in občasno premešajte. Če je treba, prilijte malo vroče vode.

5. Med kuhanjem dodajte olupljen in na koščke narezan krompir. S kuhalnico ga malo pretlačite, da se bo povezal z zeljem.
Priporočamo še: Vse, kar morate vedeti o čudežni začimbi kurkumi
Datum Objave: 3.11.2021 ob 07:11

Več iz te teme:

brezmesne jedikrompirželje

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja