Dušeno zelje s krompirjem, ki ga boste pogosto pripravili

Zelje ponudite z basmati rižem, to je preverjeno dobra kombinacija. Če bi želeli kosilo po indijsko, zraven skuhajte še navaden dal, omako iz leče. Klasičen jedilnik sestavljata suha in mokra omaka z rižem ali kruhki.

Sestavine za dva

  • glavica zelja
  • večji krompir
  • čebula
  • vsaj 3 stroki česna
  • olje
  • pol žličke drobnih črnih gorčičnih semen (mustard seeds)
  • pol žličke celega kumina
  • pol do ena žlička kurkume
  • čili v prahu
  • sol in precej popra

Za povrhu

  • svež koriander ali peteršilj
  • sezamova semena (po želji)

Priprava

1. Krompir skuhajte v olupku. Zelje narežite na krpice. Čebulo in česen ločeno nasekljate.

2. V večji ponvi na vročem olju popražite drobna črna gorčična semena in semena kumina, da začnejo poskakovati. Pomembno je, da jih stresete na vroče olje. Imejte pripravljeno čebulo, ki jo vmešate takoj, ko začnejo gorčična semena poskakovati po ponvi – v nasprotnem jih boste še tedne našli vsepovsod po kuhinji.

3. Na blago popraženo čebulo stresete zelje. Mešate, da oveni, nato ga začinite s kurkumo, čilijem, soljo in poprom. Čeprav naj bi bila jed pikantna in kurkuma opazna v jedi, se ravnajte po svojem okusu in po pravilu raje manj kot preveč.

4. Pokrito dušite pri nizki temperaturi in občasno premešajte. Če je treba, prilijte malo vroče vode.

5. Med kuhanjem dodajte olupljen in na koščke narezan krompir. S kuhalnico ga malo pretlačite, da se bo povezal z zeljem.

Priporočamo še: Vse, kar morate vedeti o čudežni začimbi kurkumi
Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana