Dvobarvni krompirjevi krhlji s parmezanom

Hrustljavi napad z obeh strani.

Ti dvobarvni krhlji ne spadajo le na nedeljsko mizo. Ko se spajdašijo z omako iz kisle smetane, postanejo idealna družba ob filmskih večerih.

Sestavine

– 4 krompirji
– 4 sladki krompirji
– 3 žlice oljčnega olja
– 3 zvrhane žlice naribanega parmezana
– žlička česna v prahu
– žlička sladke paprike
– žlička soli
– svež rožmarin

Priprava

1. Krompirje obeh vrst olupimo in narežemo na enakomerne krhlje.

2. Oljčno olje, česen v prahu, sladko papriko in sol zmešamo in prelijemo krompirjeve krhlje. Dobro premešamo.

3. Krompir razveselimo še z naribanim parmezanom in ga spet premešamo. Razporedimo ga po pekaču, obdanem s papirjem za peko.

4. Pečico razkurimo do 200 stopinj in jo nato pomirimo s peko krompirjevih krhljev, ki traja 30–40 minut. O primerni zapečenosti se večkrat prepričamo na lastna usta.

Preverite še: TOP 15 receptov, ki so vedno hit poletja
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana