
Hrustljavi napad z obeh strani.
Ti dvobarvni krhlji ne spadajo le na nedeljsko mizo. Ko se spajdašijo z omako iz kisle smetane, postanejo idealna družba ob filmskih večerih.
Sestavine
– 4 krompirji
– 4 sladki krompirji
– 3 žlice oljčnega olja
– 3 zvrhane žlice naribanega parmezana
– žlička česna v prahu
– žlička sladke paprike
– žlička soli
– svež rožmarin
Priprava
1. Krompirje obeh vrst olupimo in narežemo na enakomerne krhlje.
2. Oljčno olje, česen v prahu, sladko papriko in sol zmešamo in prelijemo krompirjeve krhlje. Dobro premešamo.
3. Krompir razveselimo še z naribanim parmezanom in ga spet premešamo. Razporedimo ga po pekaču, obdanem s papirjem za peko.
4. Pečico razkurimo do 200 stopinj in jo nato pomirimo s peko krompirjevih krhljev, ki traja 30–40 minut. O primerni zapečenosti se večkrat prepričamo na lastna usta.