Fritati – palačinke, ki izboljšajo še tako dolgočasno juho

Odlična rešitev, ko se nam ne da ukvarjati z domačimi rezanci ali jušnimi cmoki.

Fritati najbolje plavajo v bistrih juhah. Pogosto nastanejo takrat, ko ostane kakšna palačinka od včerajšnjega kosila, sicer pa se jih pripravi iz malce bolj gostega testa za to jed in oplemeniti s svežimi zelišči. Juhi dajo naravnost prazničen videz, kar pa je najbolje – ni je jušne zakuhe, ki bi čisti tekočini v krožnikih dodala tudi kar nekaj okusa.

Fritati

Za 4 osebe.

  • 200 ml mleka
  • 140 g moke
  • 2 jajci
  • nasekljan šopek drobnjaka
  • ščep soli
  • olje za peko

Priprava

1. Mleko in moko zmešamo z metlico, nato dodamo jajci in še enkrat dobro pomešamo z metlico. Lahko uporabimo tudi ročni mešalnik. Posolimo in dodamo še nasekljan drobnjak. Premešamo in maso pustimo na pultu kakšnih 15 minut

2. Ponev dobro segrejemo in na olju zlato rumeno zapečemo tri debelejše palačinke.

3. Vsako palačinko še vročo zavijemo in razrežemo malce bolj na debelo.

4. Fritate razporedimo po krožnikih in prelijemo z vročo juho.

Namigi: v maso za fritate lahko dodate tudi nariban parmezan, a morate biti v tem primeru previdni s soljo. Za še več okusa lahko namesto olja za cvrtje uporabite maslo.
Priporočamo še: Prepletene štručke z namazom presenečenja (VIDEO)
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana