Golaž iz skuš

… in to tistih iz konzerve.

Nismo zaman Vojke Cijan spoznali kot ene najuspešnejših v naši akciji zbiranja zanimivih receptov. Tudi tokrat se ni izneverila svojemu slovesu: ali ni to krasna in preprosta ideja?

Sestavine

  • 4–5 konzerv skuš v olju
  • 3 šalotke ali 1 čebula
  • 3 stroke česna
  • pločevinka paradižnika v koščkih
  • 4 žlice krušnih drobtin
  • peteršilj
  • parmezan

Priprava

1. Odpremo ribje konzerve. Olje iz dveh prelijemo v kozico, dodamo sesekljano šalotko ali čebulo, podušimo, da postekleni, in primešamo še sesekljan česen.

2. Zdaj stresemo v kozico skuše, seveda brez olja, in paradižnik. Vse skupaj kuhamo 5–7 minut in šele takrat vmešamo krušne drobtine.

3. Po še 5 minutah kuhanja dodamo parmezan in sesekljan peteršilj.

4. Vse skupaj naj se še malo kuha, po potrebi posolimo in popopramo.

5. Zraven postrežemo polento.

Recept in fotografija: Vojka Cijan

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana