Odprta Kuhinja

Golaž iz skuš

Odpri galerijo
A+   A-
... in to tistih iz konzerve.



Nismo zaman Vojke Cijan spoznali kot ene najuspešnejših v naši akciji zbiranja zanimivih receptov. Tudi tokrat se ni izneverila svojemu slovesu: ali ni to krasna in preprosta ideja?

Sestavine



  • 4–5 konzerv skuš v olju

  • 3 šalotke ali 1 čebula

  • 3 stroke česna

  • pločevinka paradižnika v koščkih

  • 4 žlice krušnih drobtin

  • peteršilj

  • parmezan


Priprava


1. Odpremo ribje konzerve. Olje iz dveh prelijemo v kozico, dodamo sesekljano šalotko ali čebulo, podušimo, da postekleni, in primešamo še sesekljan česen.

2. Zdaj stresemo v kozico skuše, seveda brez olja, in paradižnik. Vse skupaj kuhamo 5–7 minut in šele takrat vmešamo krušne drobtine.

3. Po še 5 minutah kuhanja dodamo parmezan in sesekljan peteršilj.

4. Vse skupaj naj se še malo kuha, po potrebi posolimo in popopramo.

5. Zraven postrežemo polento.

Recept in fotografija: Vojka Cijan
Datum Objave: 23.3.2020 ob 07:03

Več iz te teme:

prilogegolažskušegolaž iz skuš

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja