Odprta Kuhinja

Hitro kosilo iz enega pekača za vse, ki ne marate pomivati posode

Odpri galerijo
A+   A-
Priročna priprava in veselje za mizo v dobre pol ure.



Kdo ne mara pomivanja posode? No, imamo jed prav za vas. Smo si pridobili vašo pozornost, kajne? S šalo na stran, pripravili smo vam recept za resnično okusen, uravnotežen in hranljiv obrok za vso družino, ki bo zelo hitro na krožnikih, pri tem pa bodo vaš štedilnik in posode ostali čisti.

Ena začimbna mešanica za vse sestavine


Priskrbite si lososa, krompir - predlagamo, da uporabite mešanico navadnega in sladkega, ter šparglje, med nakupovanjem pa se spomnite še na novo Vegeto Natur, ki bo poudarila naravne okuse vsake zelenjavne, mesne ali ribje jedi. Dobro je vedeti, da se za prenovljeno podobo skriva tudi nova vsebina: priljubljena začimbna mešanica vsebuje le morsko sol, devet vrst zelenjave in skrbno izbrane začimbe. Ne vsebuje ojačevalcev okusa, dodatkov, umetnih barvil ali okusov.

Vegeta Natur za vse okuse
Vegeta Natur za vse okuse


Kosilo iz enega pekača je izjemno priljubljen način priprave jedi po vsem svetu. Gre za enega tistih obrokov, ki so preprosto osvojili naše kuhinje. Saj poznate testenine iz enega lonca, rižoto iz pečice ali kruh brez gnetenja, kajne? Tokrat boste sestavine le dobro začinili in jih v časovnem zamiku dodali na pekač. Kar potrebuje najdlje časa, se bo v pečici znašlo najprej, kar pa manj, bomo prihranili za na konec.

Vegeta Natur se poda vsem okusom, tako zelenjavnim, mesnim kot ribjim.
Vegeta Natur se poda vsem okusom, tako zelenjavnim, mesnim kot ribjim.


Lososa lahko predhodno marinirate z začimbno mešanico Vegeta Natur, dimljeno papriko in oljčnim oljem.
Lososa lahko predhodno marinirate z začimbno mešanico Vegeta Natur, dimljeno papriko in oljčnim oljem.

Sestavine za kosilo iz enega pekača (za štiri osebe)



  • 250 g sladkega krompirja

  • 250 g navadnega krompirja

  • 800 g lososa, narezanega na 4 kose

  • šopek špargljev

  • 2 žlici začimbne mešanice Vegeta Natur

  • oljčno olje


Marinada za lososa

  • 1 dl oljčnega olja

  • 2 žlici začimbne mešanice Vegeta Natur

  • 1 žlica dimljene paprike v prahu

  • 5 do 6 rezin limone


Priprava


1. Pečico prižgite na 220 stopinj.

2. Na krožniku zmešajte vse sestavine za marinado in jo vtrite v kose lososa. Obložite jih še z rezinami limone.

3. Krompir dobro operite, osušite in narežite na debelejše cekine.

4. Pekač obložite s papirjem za peko in nanj stresite krompir. Pokapljajte ga z oljčnim oljem in potresite z Vegeto Natur ter premešajte.

5. Ko je pečica segreta, pekač potisnite vanjo in pecite 25 minut.

6. Po 25 minutah pekač vzamite iz pečice, pomaknite krompir na stran pekača in dodajte lososa ter šparglje. Te lahko pokapljate z ostankom lososove marinade. Limono ponovno razporedite po lososu in špargljih.

7. Pekač potisnite nazaj v pečico in pecite še 10 minut.

Dober tek, vam želimo!

ni podpisa
ni podpisa


 
Priporočamo tudi: Izvrstni piščančji taquitosi za družinsko zabavo
Datum Objave: 29.5.2020 ob 08:05

Več iz te teme:

kosilokrompiršpargljilososVegeta Natur

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja