Odprta Kuhinja

Jabolčna pita, ki jo je 10 tisoč uporabnikov označilo s 5 zvezdicami

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Ni boljšega od grižljaja sveže pečene domače jabolčne pite.Jabolčna pita je ena izmed jesenskih klasik, ki se v hladnih dneh velikokrat znajde v domačih pečicah. Če radi pečete, ste se gotovo že lotili slastne domače različice, ki vedno znova navduši. In če ste svoj recept že dodobra naštudirali, vas bo verjetno razveselil spodnji z nekaj triki, da bo vaša dobrota še bolj popolna. Prav ta navodila so namreč nedavno obnorela splet.

Pišemo namreč o jabolčni piti, ki je na platformi z recepti All recipes požela velik uspeh. Več kot 10 tisoč uporabnikov spletne strani jo je namreč ocenilo s petimi zvezdicami. Kako okusna mora biti takšna pita, se verjetno sprašujete. Nadvse! Recept pa ni plod izkušenj kakšnega slavnega chefa, temveč babice Ople.

Babice Ople žal ne poznamo, vemo pa, da zna speči nesramno dobro jabolčno pito, zato recept zanjo z veseljem z vami delimo spodaj. Še prej pa predlagamo, da si ogledate video.

https://www.youtube.com/watch?v=xkiYn8LFFQY

--
Sestavine  • 1 zavojček testa za pito (recept za domače testo vas že čaka)

  • 113 g surovega masla

  • 3 velike žlice večnamenske moke

  • 60 ml vode

  • 100 g belega sladkorja

  • 100 g rjavega sladkorja

  • 8 jabolk sorte granny smith (olupljenih in narezanih na koščke)


Priprava


1. Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Medtem v ponvi raztopite maslo in na njem popražite moko, da nastane pasta. Dodajte vodo, beli in rjavi sladkor in vse skupaj zavrite. Zmanjšajte ogenj in pustite, da nekaj časa brbota.

2. V model za pito položite razvaljano testo. Po njem potresite jabolka in pokrijte z zgornjim delom testa, ki ga narežete na trakove in prepletete v mrežo. Nato čez vse prelijte mešanico masla, moke in sladkorja, ki ste ga pripravili. To počnite počasi, da se enakomerno razporedi po vsej piti in da se sirup ne bo polil čez rob.

3. Nato vse skupaj postavite v pečico in pecite 15 minut. Zmanjšajte temperaturo na 175 stopinj Celzija in pecite še 35 do 45 minut.
Poizkusite še: Vsi nasveti, ki jih potrebujete za pripravo najboljših pit

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 19.11.2019 ob 09:11

Več iz te teme:

jabolčna pitababica Ople

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.