Jabolčni ocvrtki s cimetom so najpreprostejša jesenska sladica

Odprta kuhinja - jabolčni ocvrtki

Še topli ocvrtki malce zahrustajo, jabolko pa se stopi v vaših ustih.

Za 50 minut dela, lahka priprava

Sestavine

– 2 jajci
– ščepec soli
– 200 g moke
– 100 g sladkorja
– 2,5 dl suhega belega vina
– 5 zrelih jabolk, na primer kosmačev
– 2 žlici limonovega soka
– 2 žlici kristalnega sladkorja
– žlica cimeta
– olje za cvrenje

Priprava

1. Ločite beljaka od rumenjakov. Beljaka stepajte s ščepcem soli, dokler se na vrhu ne začnejo delati vršički.

2. Zmešajte moko, sladkor, rumenjaka in vino, nato narahlo vmešajte še sneg.

3. Jabolka olupite, odstranite peščišče, narežite na kolobarje in poškropite z limonovim sokom. Nato jih pomočite v testo in v vročem olju po obeh straneh ocvrite do zlatorjave barve. Odcedite na vpojnem papirju.

4. Za konec ocvrtke posujte z dišečo mešanico sladkorja in cimeta.

Poskusite še: Sivkin clafoutis s hruško
Delo in dom: Tjaša Justin: Čas je za »odhrčkavanje« doma
Onaplus: Zala Djuric: Morala sem se zrušiti, da sem se lahko ponovno sestavila

Foto: Thinkstock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana