Odprta Kuhinja

Jabolčni ocvrtki s cimetom so najpreprostejša jesenska sladica

Odpri galerijo
A+   A-
Še topli ocvrtki malce zahrustajo, jabolko pa se stopi v vaših ustih.



Za 50 minut dela, lahka priprava

Sestavine


- 2 jajci
- ščepec soli
- 200 g moke
- 100 g sladkorja
- 2,5 dl suhega belega vina
- 5 zrelih jabolk, na primer kosmačev
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- žlica cimeta
- olje za cvrenje

Priprava


1. Ločite beljaka od rumenjakov. Beljaka stepajte s ščepcem soli, dokler se na vrhu ne začnejo delati vršički.

2. Zmešajte moko, sladkor, rumenjaka in vino, nato narahlo vmešajte še sneg.

3. Jabolka olupite, odstranite peščišče, narežite na kolobarje in poškropite z limonovim sokom. Nato jih pomočite v testo in v vročem olju po obeh straneh ocvrite do zlatorjave barve. Odcedite na vpojnem papirju.

4. Za konec ocvrtke posujte z dišečo mešanico sladkorja in cimeta.
Poskusite še: Sivkin clafoutis s hruško

Delo in dom: Tjaša Justin: Čas je za »odhrčkavanje« doma

Onaplus: Zala Djuric: Morala sem se zrušiti, da sem se lahko ponovno sestavila

Foto: Thinkstock
Datum Objave: 16.9.2019 ob 13:09

Več iz te teme:

jajcasladkorsladicacimetjabolkajabolčni ocvrtki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja