Jagodna palačinka

Sladko in zapeljivo. Kot jagode.

Za štiri. Čas priprave: 20 minut, čas peke: 20 minut

Sestavine

– 250 g jagod
– 50 g masla
– 4 jajca
– 200 g moke
– približno 350 ml mleka
– 2 žlici vaniljevega sladkorja
– ščepec soli

Priprava

1. Jagode operite, očistite in jih glede na velikost pustite cele ali razpolovite.

2. Dve veliki žlici masla razpustite v majhni ponvi.

3. Ločite beljake in rumenjake.

4. Stresite moko v posodo skupaj z mlekom in dobro premešajte z metlico, dokler ne dobite gladke mešanice. Dodajte rumenjake, stopljeno maslo, vaniljev sladkor in sol ter dobro premešajte. Stepite beljake in jih dodajte testu.

5. Segrejte pečico na 180 stopinj.

6. Preostalo maslo razpustite v ognjevarnem pekaču. Vanj stresite testo in ga potresite z jagodami. Pecite v pečici 15 do 20 minut, dokler ne postane zlato rjavo. Vzemite iz pekača, narežite ali natrgajte palačinko in postrezite. Po želji potresite s sladkorjem v prahu.

Priporočamo še: Jagodni cmoki s sirupom iz dišeče perle

Recept in fotografija Guliver / Stockfood

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed