Jagodne blazinice z vaniljevim pudingom

To bo odslej vaš najljubši nedeljski zajtrk, ob kavici namesto rogljička.

Žepki s pudingovim nadevom – zato, ker so jagode sinonim za uživaške sladkosnedne trenutke in kdaj nam to bolj prav pride kot recimo ob nedeljskem zajtrku?

Preberite tudi: Kaj pomenijo pikice, s katerimi so na površini posute jagode

Jagodne blazinice

Za 10 blazinic.

  • 300 g jagod
  • 2 paketa listnatega kvašenega testa
  • zavitek praška za vaniljev puding
  • 500 ml mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • 90 g zdroba
  • jajce
  • sladkor v prahu po želji

Priprava

1. Mleko zavremo in ga nekaj žlic odvzamemo, da vmešamo prašek za vaniljev puding in sladkor, nato vrnemo v mleko in skuhamo puding. Ohladimo ga.

2. Jagode očistimo pecljev in narežemo na manjše koščke.

3. Pečico vključimo na 180 stopinj in pekač obložimo s peki papirjem.

4. V puding vmešamo jajce in zdrob.

5. Testo narežemo na enake kvadrate ali pravokotnike in polovico na sredini izrežemo z modelčkom za piškote.

6. Začnemo sestavljati: plast testa položimo na peki papir, nanj namažemo dobro žlico pudinga, povrhu potresemo jagode in pokrijemo s kosom testa, ki ima vzorec. Dobro zapremo robove blazinice, tako da jih stisnemo z vilicami.

7. Pečemo 20 minut na 180 stopinjah, nato temperaturo povečamo na 200 stopinj in pečemo še 5 minut. (Spremljajte peko in čas prilagodite svoji pečici.)

8. Ponudimo potresene s sladkorjem v prahu.

Priporočamo še: Trik za hitro rulado brez peke biskvita s skoraj tremi milijoni ogledov (VIDEO)
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed