Jagodni mousse
Odpri galerijo
A+ A-
Preprosta sladica za lahkotno sladkanje.
Sestavine
- 350 g jagod
- 100 g sladkorja
- 250 g smetane za stepanje (naj bo zelo hladna)
- 8 jagod za dekoracijo
Priprava
1. Očistimo jagode in jih narežemo na manjše kose.
2. V blender damo narezane jagode in sladkor ter zmeljemo v pire.
3. Pol skodelice jagodnega pireja odstranimo in prihranimo.
4. V hladno skledo vlijemo smetano in stepamo, da se strdi.
5. Stepeno smetano nežno dodamo k jagodnemu pireju (ne v tiste pol skodelice, ki smo jo prihranili) in na rahlo premešamo.
6. Pire, ki smo ga prihranili, enakomerno porazdelimo v štiri kozarce, v katerih bomo sladico postregli.
7. Osem jagod (dve za vsak kozarec) prerežemo na polovico in polovice postavimo ob steno kozarca, z ravnim delom proti zunanji strani.
8. Po pireju porazdelimo jagodni mousse in za približno eno uro postavimo v hladilnik, lahko tudi čez noč.
9. Preden postrežemo, po želji po vrhu potresemo koščke čokolade ali položimo metin list.
Poizkusite še: Ričet s Šmarne gore
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 12.7.2018 ob 09:07