Ješprenjeva mineštra z vloženim paradižnikom

Za piko na i jed okrasimo z lističi sveže bazilike. Recept nam je zaupal kuhar Carlo Cassoni iz Muttija.

Priprava: 50 minut.

Sestavine za štiri

  • 400 g vloženega paradižnika (polpa)
  • 250 g ješprenja
  • 1,5 litra goveje juhe (jušne osnove)
  • 2 krompirja
  • 1 korenček
  • 1 bučka
  • pol čebule
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 0,5–1 dl belega vina
  • sol

Priprava

1. Krompir olupimo in ga narežemo na srednje velike kocke. Na kocke narežemo tudi bučko in korenček. Čebulo na drobno nasekljamo.

2. Na olju na hitro prepražimo vso zelenjavo – pražimo dve, tri minute. Prilijemo belo vino in med mešan­jem kuhamo toliko časa, da izpari.

3. Potem zalijemo z jušno osnovo in dodamo še ješprenj, ki smo ga oprali pod tekočo vodo. Solimo.

4. Na srednje močnem ognju kuhamo približno pol ure. Ves čas naj le rahlo vre.

5. Zatem dodamo fino nasekljan paradižnik (polpo) iz pločevinke in kuhamo še kakih 20 minut. Vmes nekajkrat pomešamo.

6. Pokusimo in po potrebi dosolimo.

7. Razdelimo na krožnike, pokapamo z malce oljčnega olja, in če hočemo, okrasimo z lističi bazilike.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed