Odprta Kuhinja

Juha iz mladega boba in mladega graha

Odpri galerijo
A+   A-
Še dve sestavini, ki utelešata najboljše, kar lahko ponudi ta letni čas.


Sestavine


- 30–40 dag mladega boba (lahko tudi zamrznjenega)
- 20–30 dag mladega graha
- nekaj strokov česna
- 2 žlici deviškega oljčnega olja
- 2–3 žlice sladke smetane
- žlica limonovega soka
- lupina bio limone
- sol, poper
- vejica bazilike

Priloga
- nekaj kosov kruha
- jajce
- oljčno olje za cvrtje
- nekaj lovorovih listov

Priprava


1. Bob in grah skuhamo v vodi skupaj s česnom, baziliko, limonino lupino.

2. Kuhano pretlačimo in precedimo skozi cedilo. Dodamo lovor, sol, poper, oljčno olje, prekuhamo, na koncu dodamo sladko smetano in limonov sok.

3. Priloga: kruh narežemo na kocke, namočimo v stepenem jajcu in popečemo na oljčnem olju. Ponudimo vroče, juho potresemo z opečenimi kruhovimi kockami.

Fotografija: Ljubo Vukelič
Recept: Desa Puc
Poizkusite še: Sredozemska rulada z bogatim zelenjavnim nadevom
Datum Objave: 14.5.2019 ob 17:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: