Juha iz zelenih paradižnikov z ocvirki
A+ A-
Takšna juha prija v hladnejših dneh.
Še namig: ocvirke lahko izpustite ali jih nadomestite s slanino.
Sestavine za dva
- 400 g nezrelih paradižnikov
- 0,5 l zelenjavne jušne osnove (ali vode)
- manjša rdeča čebula, 3 stroki česna
- sol in poper, nekaj listov stebelne zelene, lovorov list
- žlica oljčnega olja in 3 žlice ocvirkov
Priprava
1. Na žlici olja posteklenimo čebulo in česen, dodamo narezan paradižnik, pražimo še 5 minut, dodamo stebelno zeleno in lovorov list.
2. Zalijemo z jušno osnovo in solimo po okusu. Kuhamo 15 do 20 minut.
3. Na koncu juho zabelimo z ocvirki. To jo okrepi!
Priporočamo še: 30 idej, kako porabiti paradižnik
Recept in fotografija: Slavka Ilich
Datum Objave: 12.8.2019 ob 12:08