Odprta Kuhinja

Juha iz zelenih paradižnikov z ocvirki

A+   A-
Takšna juha prija v hladnejših dneh.



Še namig: ocvirke lahko izpustite ali jih nadomestite s slanino.

Sestavine za dva


- 400 g nezrelih paradižnikov
- 0,5 l zelenjavne jušne osnove (ali vode)
- manjša rdeča čebula, 3 stroki česna
- sol in poper, nekaj listov stebelne zelene, lovorov list
- žlica oljčnega olja in 3 žlice ocvirkov

Priprava


1. Na žlici olja posteklenimo čebulo in česen, dodamo narezan paradižnik, pražimo še 5 minut, dodamo stebelno zeleno in lovorov list.

2. Zalijemo z jušno osnovo in solimo po okusu. Kuhamo 15 do 20 minut.

3. Na koncu juho zabelimo z ocvirki. To jo okrepi!
Priporočamo še: 30 idej, kako porabiti paradižnik

Recept in fotografija: Slavka Ilich
Datum Objave: 12.8.2019 ob 12:08

Več iz te teme:

juhe in enolončniceparadižnikjuhaocvirkizeleni paradižnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja