Juha iz zelenih paradižnikov z ocvirki

Takšna juha prija v hladnejših dneh.

Še namig: ocvirke lahko izpustite ali jih nadomestite s slanino.

Sestavine za dva

– 400 g nezrelih paradižnikov
– 0,5 l zelenjavne jušne osnove (ali vode)
– manjša rdeča čebula, 3 stroki česna
– sol in poper, nekaj listov stebelne zelene, lovorov list
– žlica oljčnega olja in 3 žlice ocvirkov

Priprava

1. Na žlici olja posteklenimo čebulo in česen, dodamo narezan paradižnik, pražimo še 5 minut, dodamo stebelno zeleno in lovorov list.

2. Zalijemo z jušno osnovo in solimo po okusu. Kuhamo 15 do 20 minut.

3. Na koncu juho zabelimo z ocvirki. To jo okrepi!

Priporočamo še: 30 idej, kako porabiti paradižnik

Recept in fotografija: Slavka Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed