Juha z mesno-riževimi kroglicami

Odpri galerijo
A+ A-
Cmoki so v tej juhi pravo presenečenje.
Priprava: 15 minut, čas kuhanja: 20–25 minut.
Sestavine
- 1 čebula, 2 stroka česna
- po 1/2 žličke kumine in origana, sol, poper
- žlica olja
- 1–2 skodelici kuhanega riža (rižote) ali kuskusa
- 250 g mletega mesa
- 2 jajci
- 1/2 pločevinke paradižnika
- 1/2 l goveje juhe ali goveje jušne osnove
Priprava
1. Čebulo drobno narežemo in na olju na majhnem ognju pražimo nekaj minut. Začinimo s kumino in origanom. Odstavimo.
2. V drugi večji posodi zmešamo kuhan riž, mleto meso, prepraženo čebulno mešanico in dodamo jajci. Solimo in popramo, dobro premešamo in oblikujemo za dve žlički velike kroglice.
3. V loncu na hitro popražimo narezana česen in paradižnik, prilijemo juho in zavremo.
4. Ogenj zmanjšamo in v juho previdno vstavimo mesne kroglice. Kuhamo na majhnem ognju približno 20 minut. Začinimo po okusu.
Namig: Po juhi postrežemo v pečici pečen krompir z rožmarinom in solato iz brstičnega ohrovta in sira feta.
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 3.2.2020 ob 07:02