Odprta Kuhinja

Jurčki na žaru s pršutom, kostanjem in kozjo skuto

A+   A-
Ne pozabite na kostanj!


Sestavine


- 400 g svežih jurčkov
- 250 g sveže kozje skute
- 8 tankih rezin pršuta
- 200 g kuhanega in olupljenega kostanja
- 4 pesti sveže rukole ali druge drobne solatke
- sol, poper
- oljčno olje
- balzamični kis
- šopek svežega peteršilja in šopek česnovih cvetov

Priprava


1. Rukolo operemo in dobro osušimo.

2. Kostanj skuhamo in olupimo.

3. Jurčke očistimo in narežemo na rezine. Na oljčnem olju jih zlato rjavo opečemo, solimo in popramo.

4. Kozjo skuto tudi v ponvici opečemo, da dobi zlato rjavo skorjico. Rukolo začinimo s soljo, oljčnim oljem, balzamičnim kisom, dodamo tudi na grobo nasekljan peteršilj in česnove cvetove.

5. Položimo na krožnik, nanjo pa pečene jurčke, kostanj, kozjo skuto in tanke rezine pršuta.

Namig: Po želji še malo pokapamo z dobrim balzamičnim kisom. Zraven postrežemo košček svežega rženega kruha.


Besedilo in kuharija: Saša Drobnič Škrjanec

Fotografija: www.jagababa.si

Poizkusite še: bučni njoki, sir s koprivo in med
Datum Objave: 5.10.2017 ob 06:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: