Odprta Kuhinja

Kako naredimo domači čokolešnik (brez kuhanja)

Odpri galerijo
A+   A-
Suha mešanica za najbolj priljubljen obrok iz otroštva. Pripravimo jo lahko vnaprej, saj dobro zaprta na lačne trenutke počaka tudi nekaj tednov.


Imate raje čokolešnik ali čokolino? Slednjega smo se že naučili skuhati doma in naravnost navdušeni ste nad receptom. Tokrat pa se lotimo priljubljene kašice iz lešnikov, narejene tako, da jo preprosto prelijemo z vročim mlekom in pomešamo.

Domači čokolešnik


Za 5 obrokov (350 g).

  • 200 g fino mletih ovsenih kosmičev

  • 100 g fino mletih lešnikov

  • 50 g pravega kakava ali čokolade v prahu

  • zavitek vaniljevega sladkorja

  • 1/4 žličke cimeta


Priprava


1. Vse sestavine zmešamo med sabo.

2. Priprava obroka: 4–5 velikih žlic suhe mešanice damo v večjo skodelico. Segrejemo 250 ml mleka ali rastlinskega napitka in z njim prelijemo suho mešanico za čokolešnik. Dobro premešamo.

3. Po želji sladkamo z medom, sladkorjem ali katerim drugim sladilom. Čokolešnik se hitro zgosti, če je pregost, prilijemo še malo mleka. Potresemo ga lahko še s koščki lešnikov ali mletimi lešniki, po vrhu nastrgamo čokolado.
Koristen nasvet: Suho mešanico za domači čokolino in čokolešnik lahko pripravimo vnaprej, saj lepo počaka več tednov. Hranimo ju v temnem in hladnem prostoru v nepredušno zaprti posodi, kozarcu.

Priporočamo tudi: S tem trikom v eni potezi olupimo celo glavico česna (navdušeni boste)

Recept in fotografija: Barbara Šabeder Jančič
Deloindom.si: Kako pravilno očistiti kuhalno ploščo
Datum Objave: 25.8.2022 ob 08:08

Več iz te teme:

brezmesne jediovseni kosmičičokolešniksuha mešanica

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja