Kako naredimo domači čokolešnik (brez kuhanja)

Suha mešanica za najbolj priljubljen obrok iz otroštva. Pripravimo jo lahko vnaprej, saj dobro zaprta na lačne trenutke počaka tudi nekaj tednov.

Imate raje čokolešnik ali čokolino? Slednjega smo se že naučili skuhati doma in naravnost navdušeni ste nad receptom. Tokrat pa se lotimo priljubljene kašice iz lešnikov, narejene tako, da jo preprosto prelijemo z vročim mlekom in pomešamo.

Domači čokolešnik

Za 5 obrokov (350 g).

  • 200 g fino mletih ovsenih kosmičev
  • 100 g fino mletih lešnikov
  • 50 g pravega kakava ali čokolade v prahu
  • zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1/4 žličke cimeta

Priprava

1. Vse sestavine zmešamo med sabo.

2. Priprava obroka: 4–5 velikih žlic suhe mešanice damo v večjo skodelico. Segrejemo 250 ml mleka ali rastlinskega napitka in z njim prelijemo suho mešanico za čokolešnik. Dobro premešamo.

3. Po želji sladkamo z medom, sladkorjem ali katerim drugim sladilom. Čokolešnik se hitro zgosti, če je pregost, prilijemo še malo mleka. Potresemo ga lahko še s koščki lešnikov ali mletimi lešniki, po vrhu nastrgamo čokolado.

Koristen nasvet: Suho mešanico za domači čokolino in čokolešnik lahko pripravimo vnaprej, saj lepo počaka več tednov. Hranimo ju v temnem in hladnem prostoru v nepredušno zaprti posodi, kozarcu.
Priporočamo tudi: S tem trikom v eni potezi olupimo celo glavico česna (navdušeni boste)

Recept in fotografija: Barbara Šabeder Jančič

Deloindom.si: Kako pravilno očistiti kuhalno ploščo
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana