Odprta Kuhinja

Klasika malo drugače: Sadna kupa z maskarponejem

Odpri galerijo
A+   A-
Kljub množici različnega sadja je ta kultna klasika v osnovi precej enolična, jo pa že nežna krema z maskarponejem in vaniljo nadgradi v pravo poletno poslastico.



Po najinih izkušnjah se poletne sorodstvene pojedine začnejo z »dober tek!«, končajo pa s »kdo bo sadno kupo?«. V tem času je svežega sadja vseh oblik in barv v izobilju, za pripravo hitre sadne kupe pa v vročih poletnih dneh ni treba aktivirati šporgeta ali pečice. Tako lahko s sadnim nasmeškom na obrazu mirno uživamo v preostanku poletja.

Sestavine


Za kupo
- 125 g ameriških borovnic
- 125 g malin
- 100 g ananasovih koščkov
- 100 g grozdja
- narezana banana
- 2 narezana kivija
- španski vetrci
- meta
Preberite še: FOTO: Rezanje lubenice bo tako najbolj preprosto!

Dodatno
- rozine
- poljubni oreščki

Krema
- 250 g maskarponeja
- vaniljev strok
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 200 ml sladke smetane

Priprava


1. Krema: sladko smetano stepemo do – stepene smetane.

2. Maskarpone stepemo s sladkorjem v prahu in vaniljevimi semeni, ki jih z nožem postrgamo iz razpolovljenega stroka.

3. K maskarponeju nežno vmešamo stepeno smetano.

4. Sadna kupa: v večji skledi zmešamo jagodičevje in rezano sadje. Po želji dodamo rozine ali brusnice in/ali poljubne oreščke.

5. K sadju stresemo kremo in vse skupaj površno premešamo.

6. Sadje v kremi nadevamo v lične kozarce, na vrh pa zapičimo vetrce in metine lističe.
Preverite še: TOP 15 receptov, ki so vedno hit poletja
Datum Objave: 29.6.2019 ob 16:06

Več iz te teme:

maskarponekremasadna kupa

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.