Odprta Kuhinja

Koprive v kremni omaki

Odpri galerijo
A+   A-
Iz kopriv pripravite odlično omako z bešamelom tako kot iz špinače, kremno juho s krompirjem ali nadev za lazanjo. Brez skrbi, kuhane in zmiksane koprive ne pečejo.



Na koprive se lahko zanesemo, trdožive so in nikoli ne pozebejo. Za ta recept naberite le vršičke, recimo zgornjih šest listov s stebelcem vred. Najboljše so mlade, lahko pa jih trgate vse do cvetenja.

Sestavine za dva



  • 150 g vršičkov kopriv

  • 50 g moke

  • sol in poper

  • 2 stroka česna

  • muškatni orešček (ni nujno)

  • 3 žlice olja


Priprava


1. Poparite jih s slano vodo in pustite tako par minut. Tekočino prihranite, koprive pa gladko zmiksajte s česnom.

2. V ponvi na olju razpustite moko, preden začne rumeneti, zalijte s hladno vodo in z metlico hitro mešajte, da nastane zelo gosta krema.

3. Znižajte temperaturo in kuhajte minuto ali dve ob stalnem mešanju, solite, poprajte in naribajte malo muškatnega oreščka, ne preveč.

4. Nato dodajte koprive in prilijte toliko tekočine, v kateri so se kuhale, da bo omaka še vedno precej gosta. Mešajte in pokuhajte, da omaka izgubi okus po moki. To je trik dobrega bešamela.
Namig: Klasika za zraven je pire krompir, zanimiva je kombinacija s širokimi rezanci, njoki ali kot nadev za lazanjo.

Priporočamo še: Špinačna rižota s pinjolami
Datum Objave: 16.4.2020 ob 07:04

Več iz te teme:

brezmesne jediprilogepirekoprivekremna omaka

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja