Kremna spomladanska juha s čemažem

Fantastična juhica!

Sestavine

– 100 g čemaža
– tanka mlada čebula z zelenjem
– nekaj listov blitve ali špinače
– za eno pest vršičkov kopriv
– pol kilograma krompirja
– jušna osnova (ali začimbe za zelenjavno juho)
– 50 g indijskih oreščkov
– ščepec mletega čilija
– malo naribanega muškatnega oreščka
– sol in poper
– oljčno olje

Priprava

1. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Skuhamo ga v jušni osnovi oziroma v vodi, ki smo ji dodali jušne začimbe.

2. Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje in jo skupaj z grobo nasekljanimi indijskimi oreščki popražimo na oljčnem olju, da malo zarumeni.

3. Stresemo jo v lonec h kuhanemu krompirju, eno žlico prepražene čebule z indijskimi oreščki prihranimo. Čemaž, koprive in blitvo vmešamo v vročo juho, začinimo in odstavimo. Ni treba več kuhati.

4. Zmešamo s paličnim mešalnikom ali v blenderju, če je juha pregosta, jo razredčimo z jušno osnovo. Razdelimo v dve skodelici in okrasimo s prihranjeno praženo čebulo. Ponudimo s popečenim belim kruhom.

Poizkusite še: Hitri avokadov toast

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed