Odprta Kuhinja

Kumarice v omaki

Foto: Hana Splichal
Odpri galerijo
A+   A-
Najboljše so v poletni vročini in v družbi krompirjevega pireja.



To je vsaj tri generacije star družinski recept, ki ga spreminjam le z začimbami. Kurkuma je vsestranska zdravilna začimba, ena od redkih, ki jo lahko uporabljamo tudi v poletni vročini, ko so močne začimbe odsvetovane. Sol, poper in kari so manj primerne začimbe za poletje, zato z njimi ne pretiravamo. Kumare in bučke pripravljamo z mleto kumino, da so lažje prebavljive.

Sestavine
(za 2 osebi)


- 2 srednje veliki kumarici
- čebula
- žlica moke
- olje
- kumina v prahu
- sol in poper
- kurkuma in kari
- rastlinska smetana
- zelo zrel paradižnik (ali žlička jabolčnega kisa)
- koper ali peteršilj

Priprava


1. Kumare olupimo in prerežemo, če je treba, zrela semena iztisnemo.

2. Naribamo jih na tanke lističe, prav tako čebulo. Solimo in pomečkamo z rokami.

3. V kozici razgrejemo olje, raztopimo žlico moke in takoj, preden porjavi, na njej popražimo ožete kumarice. V sezoni paradižnika dodamo z ožetimi kumarami zelo zrel paradižnik, narezan na večje kose.

4. Začinimo in zalijemo z vodo, le toliko, da se lepo dušijo v pokriti kozici.

5. Po desetih minutah dodamo drobno nasekljan koper ali peteršilj in smetano ter ponudimo s krompirjevim pirejem.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preverite še: Pašta v enem loncu

Datum Objave: 12.7.2021 ob 07:07

Več iz te teme:

krompirveganskovegetarijanskohitro in enostavnokumaricezelišča in začimbekarikurkuma

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja