Limonov tiramisu: hitro pripravljena osvežilna sladica

Poletna različica enega najbolj priljubljenih posladkov. Za nova oblačila tokrat poskrbi limona. Hitro narejeno, še prej pospravljeno. Uživajte!

Sestavine

  • 2 limoni iz ekološke pridelave
  • 4 žlice belega ruma
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 250 g piškotov savoiardi
  • 250 g maskarponeja
  • 5 žlic limonove marmelade ali limonovega curda
  • 2 veliki jajci
  • 150 ml sladke smetane

Priprava

1. Naribamo limonino lupinico in izcedimo sok, tega zmešamo z rumom in 50 g sladkorja.

2. Ločimo rumenjake in beljake, iz slednjih stepemo res čvrst sneg. Stepemo sladko smetano.

3. Z ročnim mešalnikom stepemo maskarpone, preostali sladkor, limonovo marmelado, rumenjaka in limonino lupinico, vmešamo sladko smetano, potem pa z žlico ali spatulo nežno še beljake.

4. Piškote pomočimo v mešanico ruma in limonovega soka ter zlagamo v globljo posodo (približno 25×25 cm). Premažemo s polovico kreme, obložimo s piškoti in čeznje razmažemo kremo, jo pogladimo, prekrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za vsaj štiri ure. Razrežemo na kocke in postrežemo, po želji okrasimo z malo naribane limonine lupinice.

Priporočamo še: Kako najhitreje ohladiti pijačo v vročih dneh

Fotografija: msheldrake/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed