Odprta Kuhinja

Listnati krofki s pisanim oblivom

A+   A-
Rešitev tudi za tiste, ki jih je groza receptov s kvašenim testom.


Sestavin


- 500 g listnatega testa
- 100 g kremnega sira
- 120 g sladkorja v prahu
- 0,3 dl stopljenega masla
- 0,2 dl mleka
- jedilna barva (rdeča, modra)
- maline, borovnice
- pisane sladkorne mrvice
- olje za cvrtje

Priprava


1. Listnato testo razvaljamo približno 0,7 cm debelo. Z modelom za piškote ali kozarcem premera 7–8 cm izrežemo kroge, na sredini pa še manjše, da dobimo obliko ameriških krofov.

2. Krofke na hitro z obeh strani zlato ocvremo. Ocvrte odložimo na papirnate brisačke.

3. Z električnim mešalnikom stepemo kremni sir in sladkor v prahu. Dodamo še stopljeno maslo in mleko. Stepemo do konca v kremasto zmes.

4. Kremni sirov obliv razdelimo v dve posodi. V prvo kanemo 3–4 kapljice rdeče barve in enakomerno premešamo. V drugo dodamo modro barvo.

5. Vrečko z ozkim nastavkom za okraševanje tort napolnimo z oblivom in poljubno okrasimo krofke. Dodamo še sadje in pisane sladkorne mrvice.
Preverite še: VIDEO: To je najboljši recept za krofe, ki se bodo posrečili

Recept in fotografije:  Tamara Ružić/gourmantica.si
Datum Objave: 1.3.2019 ob 15:03

Več iz te teme:

krofkrofki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja