Odprta Kuhinja

Londonske rezine so popolne za nedeljsko razvajanje

Odpri galerijo
A+   A-
Ne krhko ne biskvitno – ključno pa je, da je to zelo mehko pecivo, premazano s sočno beljakovo peno, v katero zamešamo katere koli oreščke, ki poskrbijo še za hrustljavost.

Posladek, ki je marsikomu zelo poznan, tudi pod drugimi imeni kot na primer hamburške rezine, bi bilo po lanski izjemno dobri letini orehov škoda pozabiti. Prav ti se v sladkih grižljajih zaradi vsebnosti maščobe najbolje obnesejo. Nekje na sredini se znajde še dobra domača marmelada, najpogosteje marelična, a lahko vam za­upam, da bo pomarančna še bolje opravila svojo vlogo.

 

 

Londonske rezine


Testo

 

 


  • 5 rumenjakov

  • 3 žlice sladkorja

  • vaniljev sladkor

  • lupinica limone

  • 125 g razmehčanega masla

  • 200 g moke

  • pol zavitka pecilnega praška (6 g)

  • 4 zvrhane žlice marmelade (najbolje pomarančna, lahko tudi marelična)



  •  
  •  


Beljakova pena

 

 


  • 5 beljakov

  • 100 g sladkorja

  • vaniljev sladkor

  • 200 g mletih orehov

  • velika pest orehovih polovičk



  •  
  •  

 

 

Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko ali pa ga dobro namastimo in posujemo z moko.

2. Rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor penasto stepemo. Med mešanjem dodamo lupinico in zmehčano maslo, da dobimo bledo in penasto zmes.

3. Na koncu vmešamo še moko s pecilnim praškom. Najprej lahko kar nadaljujemo z ročnim mešalnikom pri manjši hitrosti, dokončamo pa s spatulo. Dobimo nekakšno mešanico krhkega testa in biskvita, ki jo enakomerno in na tanko (približno 30 x 22 cm) razporedimo po pekaču. Pomagamo si lahko kar z rokami.

4. Pekač potisnemo v pečico za 10 minut.

5. Beljake čvrsto stepemo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Na koncu vmešamo še orehe.

6. Biskvit vzamemo iz pečice, temperaturo znižamo na 160 stopinj. Biskvit prepikamo z vilicami in premažemo z marmelado. Nato pa čez enakomerno razporedimo beljake z orehi. Površino dodatno posujemo z grobo nasekljanimi orehi.

7. Vrnemo v pečico za 30 minut.

8. Ohlajenemu pecivu obrežemo robove in ga narežemo na rezine. Ponudimo lahko v skodelici s ke­pico orehovega sladoleda in zraven kavico.

 

 

Priporočamo še: Torte ne boste nikoli več rezali na trikotnike. Tako boste dobili več kosov


Fotografije: Sonja Ravbar

 

Datum Objave: 27.1.2023 ob 08:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj