Lososova polpeta s kislo smetano
A+ A-
Lahkotnejša različica burgerja.
Sestavine
- 400 g lososovega fileja brez kože
- jajce
- velika žlica hrena iz kozarca
- približno 60 g belih krušnih drobtin
- sol, poper
- 2 do 3 žlice rastlinskega olja
- 4 žemlje
- 2 pesti mlade špinače
- koper po okusu
- 100 g kisle smetane
- 1 do 2 žlički limonovega soka
- limonine rezine za okras
Priprava
1. Operemo lososa, počakamo, da se posuši, in ga narežemo na kose. Nato ga drobno zmeljemo v aparatu za mletje mesa.
2. V ribo vmešamo jajce in hren ter toliko krušnih drobtin, da se bo dalo zmes dobro oblikovati. Solimo in popramo ter oblikujemo štiri polpete.
3. Položimo jih v ponev z vročim oljem in jih na obeh straneh pečemo 4 do 5 minut, da postanejo zlato rjave.
4. Žemlje prerežemo po dolgem (po prerezani površini jih lahko tudi popečemo v ponvi).
5. Špinačo operemo, otresemo. Operemo tudi koper, ga otresemo in potrgamo vejice. Štiri vejice prihranimo za okras, druge pa dobro sesekljamo in jih vmešamo v kislo smetano. Začinimo z limonovim sokom in soljo.
6. Prerezano polovico žemlje obložimo s špinačo, nanjo položimo polpeto in dodamo malo kisle smetane. Okrasimo s koprom, pokrijemo z drugo polovico žemlje in postrežemo z rezinami limone, s katerimi bodo gostje lahko začinili svojo jed.
Fotografija in recept: Guliver/Stockfood
Poizkusite še: Grahova juha z »veroniko« in koprivami
Datum Objave: 6.3.2019 ob 07:03