Makovo pecivo z jabolki in čokolado

Tako sočno in mehko, da se preprosto ne moreš zadovoljiti z le enim koščkom.

Popolna kombinacija okusov, ki je osrečila že generacije pred nami, v moji izvedbi vključuje več jajc, k sočnosti in okusu pa pripomore še sir maskarpone, ki sem ga uporabila namesto olja ali masla.

Za okrogel pekač s premerom 24 cm.

Makovo pecivo z jabolki in čokolado

  • 250 g mletega maka
  • 250 g mleka
  • 500 g jabolk
  • 100 g pšeničnega zdroba
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 6 jajc
  • 200 g sladkorja
  • 125 g sira maskarpone

Po želji

  • šilce ruma
  • lupinica limone

Obliv

  • 100 g čokolade
  • 2 žlici olja

Priprava

1. Mleko zavremo in ga prelijemo čez mak. Pomešamo in počakamo, da se ohladi. Po želji dodamo limonovo lupinico in rum.

2. Pečico vključimo na 180 stopinj. Dno pekača obložimo s papirjem za peko.

3. Jabolka operemo, olupimo in grobo naribamo.

4. Zdrob zmešamo s pecilnim praškom.

5. Jajca ločimo. Beljake čvrsto stepemo.

6. V drugi posodi, ki naj bo večja, penasto stepemo rumenjake s sladkorjem, da dvojno narastejo in pobledijo. Dodamo maskarpone in stepamo še toliko, da se sestavine lepo povežejo.

7. Ročno vmešamo zdrob, ožeta jabolka in mak, nato še beljake.

8. Zmes vlijemo v pekač in potisnemo v pečico. Pečemo približno 40 minut.

9. Pečeno pecivo naj 15 minut počaka v pekaču, nato ga obrnemo na servirni krožnik.

10. Čokolado in olje raztopimo nad vodno kopeljo in prelijemo po popolnoma ohlajenem pecivu.

Namig: Če ste ljubitelji rozin, lahko v testo dodate 2–3 žlice namočenih v rumu.
Priporočamo še: Najbolj sočne kakavove kocke
Deloindom.si: Najpogostejše napake pri opremi kuhinje
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed