Marmelada iz nektarin, ki vam bo vzela le pol ure
Odpri galerijo
A+ A-
Z rozinami, rumom in sivko za povrhu. V 30 minutah od celih nektarin do zaprtega kozarčka!
Aktualno: Vse, kar moramo vedeti, da kuhanje marmelade uspe
Marmelada iz nektarin
Sestavine za 3 kozarce po 180 ml.
- 4 velike mehke in sočne nektarine
- 30 g rozin
- 2 žlici ruma
- 100 g sladkorja
- 5 cvetov sivke (oziroma odvisno od števila kozarcev, v katere boste polnili)
Priprava
1. Rozine namočimo v rum.
2. Nektarine narežemo na koščke poljubne velikosti in začnemo kuhati na višji temperaturi. Zrele in mehke nektarine se zelo hitro razpustijo: že v 5–10 minutah ne bo več koščkov, vendar ne pozabite na nenehno mešanje, drugače jih boste strgali z dna posode.
3. S paličnim mešalnikom zmeljemo sadje, zmanjšamo ogenj na srednjo jakost in dodamo sladkor ter kuhamo še približno 10 minut.
4. Proti koncu dodamo namočene rozine, pokuhamo nekaj minut in napolnimo kozarčke. Preden kozarce zapremo, v vsakega dodamo cvet sivke na steblu.
Preberite še: Ta tiramisujev cheesecake je naša trenutna obsesija med sladicami (VIDEO)
Datum Objave: 7.7.2022 ob 20:07