Odprta Kuhinja

Marmelada iz nektarin, ki vam bo vzela le pol ure

Odpri galerijo
A+   A-
Z rozinami, rumom in sivko za povrhu. V 30 minutah od celih nektarin do zaprtega kozarčka!


Če ste človek, ki ceni raznolikost tudi pri marmeladi, in želite imeti na zalogi po dva, tri kozarčke različnih marmelad, je tole recept, ki ne sme manjkati.
Aktualno: Vse, kar moramo vedeti, da kuhanje marmelade uspe

Marmelada iz nektarin


Sestavine za 3 kozarce po 180 ml.

  • 4 velike mehke in sočne nektarine

  • 30 g rozin

  • 2 žlici ruma

  • 100 g sladkorja

  • 5 cvetov sivke (oziroma odvisno od števila kozarcev, v katere boste polnili)


Priprava


1. Rozine namočimo v rum.

2. Nektarine narežemo na koščke poljubne velikosti in začnemo kuhati na višji temperaturi. Zrele in mehke nektarine se zelo hitro razpustijo: že v 5–10 minutah ne bo več koščkov, vendar ne pozabite na nenehno mešanje, drugače jih boste strgali z dna posode.

3. S paličnim mešalnikom zmeljemo sadje, zmanjšamo ogenj na srednjo jakost in dodamo sladkor ter kuhamo še približno 10 minut.

4. Proti koncu dodamo namočene rozine, pokuhamo nekaj minut in napolnimo kozarčke. Preden kozarce zapremo, v vsakega dodamo cvet sivke na steblu.
Preberite še: Ta tiramisujev cheesecake je naša trenutna obsesija med sladicami (VIDEO)
Datum Objave: 7.7.2022 ob 20:07

Več iz te teme:

marmelademarmeladasivkanektarinerozine

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.