Odprta Kuhinja

Martinova raca: premaz za lepo in hrustljavo skorjico

Odpri galerijo
A+   A-
Vsaka gospodinja ima svojo skrivnost, da navduši s pečenko, ki jo ponudi za martinovo. Mi priporočamo te tri sestavine, da bo račka na mizi popolnoma zažarela.


Recepte za današnjo pojedino ste zagotovo že izbrali, zdaj vas najverjetneje zanimajo le še malenkosti, tisto, s čimer lahko dobrote le še izboljšate. Če boste v pečico potisnili raco, priporočamo naslednje: po dobri uri in pol peke na 165 stopinjah jo vzemite iz pečice in jo obrnite, tako da bodo prsi zgoraj.

Nato zmešajte:

  • 1–2 žlici medu,

  • žlico sojine omake,

  • in žlico soka mandarine ali pomaranče.


Vse skupaj premažite po rački in jo potisnite nazaj v pečico. Na tej točki lahko v pekač dodate tudi jabolka, hruške ali kutine, narezane na krhlje, kostanj, brusnice ali druge dodatke po okusu.

Temperaturo zvišajte na 200 stopinj in pecite še dobre pol ure oziroma toliko, da dobi raca čudovito barvo mahagonija in se skorjica lepo hrustljavo zapeče.

Bodite pozorni, da se koža ne zažge!

Celoten recept in video, ki bo v pomoč pri pripravi izvrstne pečene race po receptu naše Jasmine Pirnar Krope, najdete tukaj.
Priporočamo še: 12 predlogov za božanske martinove sladice

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 10.11.2023 ob 13:11

Več iz te teme:

martinovomartinova pojedinaraca

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja