Mineštrica z lososom in koromačem

Odpri galerijo
A+ A-
Nežna in dišeča.
Priprava 5 minut, čas kuhanja 15 minut.
Sestavine
- 1 koromač
- 2 stroka česna
- 2 korenčka
- liter ribje ali zelenjavne jušne osnove
- 100 g jušnih testenin (za italijanske mineštre)
- 250 g fileja lososa (koščkov)
- sol
- žlica oljčnega olja
Priprava
1. Korenček in koromač narežemo, stresemo v lonec in prav na kratko popražimo.
2. Prilijemo jušno osnovo ali vodo in pokrito kuhamo, da voda zavre.
3. Zdaj v juho zakuhamo testenine in dodamo koščke lososa, znova zavremo in kuhamo, da se testenine zmehčajo.
4. Nazadnje juho solimo, začinimo s strtim česnom in oljčnim oljem ter ponudimo.
5. Po juhi se prileže endivija s krompirjem in fižolom ter sadje.
Preverite še: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 18.10.2019 ob 14:10