Najbolj kremna in bogata špargljeva juha s sestavino, ki jo obožujete

Gosta in kremasta juha, ki je nared v manj kot pol ure, je trenutno naša najljubša različica iz te priljubljene pomladne zelenjave.

Ker vemo, da je te dni pri vas na mizi pogosto špargljeva juha, smo razmišljali, kaj bi vam sploh še lahko ponudili, da si obrok skuhate z novim vznemirjenjem. Zares ključen recept, ki bi ga moral poznati prav vsak, smo z vami že podelili, v priljubljeno pomladno juhico pa smo tokrat skrili beli fižol, dovolj nežen, da ne preglasi špargljev, a še vedno dovolj opazen in strukturiran, da naredi jed gosto, izjemno kremasto, po okusu pa najverjetneje bolj bogato in krepko od vseh špargljevih juh, kar ste jih jedli. Prava tolažba, ko si želimo več sonca.

Špargljeva juha z belim fižolom

  • šopek špargljev (500 g)
  • žlica masla in oljčnega olja
  • pol čebule, drobno nasekljane
  • 3 večji stroki česna, drobno nasekljani
  • pločevinka belega fižola (400-gramska)
  • 800 ml jušne osnove
  • žlica kisle smetane ali kremnega sirčka
  • sol in poper po okusu
  • limonov sok po okusu

Priprava

1. Šparglje operemo, jim odstranimo olesenele dele in narežemo na manjše kose.

2. Na maščobi popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo česen in počakamo toliko, da zadiši.

3. V lonec dodamo šparglje in fižol, malce popražimo, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo nekaj minut, da se šparglji zmehčajo.

4. Dodamo kislo smetano ali kremni sirček in gladko pretlačimo s paličnim mešalnikom.

5. Solimo in popramo po okusu. Začinimo tudi s sokom limone.

Priporočamo še: Tedenski jedilnik: hitra kosila iz ponve ali z žara

Naslovna fotografija: etorres69/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed