Odprta Kuhinja

Najboljše kremne juhe: TOP 5 receptov za zimo

Juha iz gomoljne zelene in jabolka (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Svilene, kremaste in bogatega okusa. Še boljše postanejo z dodatki, kot so hrustljavi krutoni, oreščki ali olja z okusi.

Kremna korenčkova juha

Malo reducirana juha je odlična zelenjavna osnova za pripravo skoraj vsake jedi, ki jo je treba med kuhanjem zalivati. Po okusu neverjetno spominja na klasično mesno juho. Začnete s pripravo zelenjavne osnove.

Kremna korenčkova juha (Foto: Hana Splichal)
Kremna korenčkova juha (Foto: Hana Splichal)

Tako narejena kremna česnova juha bo najboljša

Ta juha se pogosto znajde na praznično obloženih mizah, zato smo vedno v iskanju popolnega recepta. Prepričani smo, da smo ga končno našli!

Tako narejena kremna česnova juha bo najboljša (Foto: Sonja Ravbar)
Tako narejena kremna česnova juha bo najboljša (Foto: Sonja Ravbar)

Juha iz gomoljne zelene in jabolka

Poceni glavna sestavina, krasen in zaradi jabolka osvežilen okus, zaradi katerega se brbončice še bolj veselijo nadaljevanja.

Juha iz gomoljne zelene in jabolka (Foto: Sonja Ravbar)
Juha iz gomoljne zelene in jabolka (Foto: Sonja Ravbar)

Najboljša porova kremna juha s pečenim česnom

Ta juha se poje ravno tako kremna, kot se skuha. V hladnem zimskem času se najbolj razveselimo stvari, ki nas pogrejejo do kosti.

Porova juha (Foto: Midva kuhava)
Porova juha (Foto: Midva kuhava)

Razstavljena jota, ki jo morate skuhati še to sezono kislega zelja

Tako pripravljena jota je pravo presenečenje, saj jo lahko ponudimo tudi na bolj slavnostno obarvani mizi.

Razstavljena jota (Foto: Jaka Birsa)
Razstavljena jota (Foto: Jaka Birsa)

Datum Objave: 10.12.2023 ob 09:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: