Najboljši recept za neverjetno osvežilen sladoled iz le dveh sestavin

Ko boste preizkusili ta recept, si drugega sadnega sladoleda sploh ne boste več želeli. Tako je preprost in okusen!

V teh vročih dneh si ne moremo kaj, da ne bi ves čas iskali osvežitve. Če se le da, se zadržujemo v senci ali vsaj družbi klimatske naprave, pijemo veliko vode, vsake toliko pa si privoščimo tudi kaj mrzlega. Ker smo pri tako visokih temperaturah kar malce leni, seveda iščemo načine, kako bi se osvežili s čim manj truda.

Pred časom smo se že naučili pripraviti čisto preprost sladoled iz banan in nutelle, tokrat, ko je zunaj še bolj vroče, pa smo se odločili, da sladoled raje pripravimo na bolj svež način: le iz sadja in brez različnih dodatkov. Tako se ga bomo lotili iz le dveh sestavin, postopek bo precej podoben prvemu, končni rezultat pa bo nekaj čisto drugačnega.

Glavno vlogo v tem sladoledu bomo dodelili mangu, ki ga je mogoče kupiti že v vsaki trgovini z živili, za dodatno svežino pa mu bomo dodali kanček limetinega soka. Seveda potrebujemo še visoko zmogljivi blender, saj bo treba mleti zamrznjene koščke sadja, zato si lahko pomagamo tudi s programom za mletje ledu.

Sestavine

  • 2 cela zrela manga
  • 1 žlica limetinega soka
  • nekaj žlic tople vode po potrebi

Priprava

1. Mango olupimo in narežemo na kocke. Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo mango. Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za vsaj 3 do 4 ure, lahko tudi čez noč.

2. Zamrznjen mango stresemo v blender in prelijemo z limetinim sokom. Po potrebi dodamo žlico ali dve tople vode, da bo tekstura bolj gladka, blendanje pa olajšano.

3. Sladoled postrežemo takoj, lahko pa ga shranimo tudi v zamrzovalniku. Preden si ga privoščimo naslednjič, ga vzamemo iz zamrzovalnika in pustimo na pultu približno uro pred zaužitjem.

Preberite še: Kultne jedi: tzatziki, kralj grških predjedi

Fotografija: marrakeshh/Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed