Odprta Kuhinja

Nikar v smeti z listi cvetače. Pripravite raje to neverjetno okusno jed

Tako pa izgleda naš krožnik s cvetačnimi listi. Božansko, kajne?
Odpri galerijo
A+   A-
Obožujemo ta recept. Omogoča, da porabimo tisto, kar ponavadi vržemo stran, pa čudovito zdrave sestavine združuje. Za dve osebi.


Cvetačni listi s stročnicami



  • listi, ki se držijo ene glave cvetače

  • žlička kumina ali mešanice za kari

  • oljčno olje

  • sol

  • 200 g bele fižolice ali čičerke iz pločevinke


Preliv

  • 200 g navadnega ali grškega jogurta

  • malo nastrgane lupinice bio limone ali pomaranče

  • majhen strok česna

  • zeliščna mešanica zataar


Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. Cvetačne liste temeljito operemo in očistimo, najbolj lesene dele odstranimo, prav tako vse, kar je zelo poškodovanega. Narežemo na zalogajčke.

3. V skledo stresemo cvetačne liste, dobro odcejeno fižolico ali čičerko, prelijemo z dobrim oljčnim oljem, dodamo začimbe (mi smo izbrali kari) in dobro premešamo, da se vse sestavine obdajo z oljem in začimbo.

4. Mešanico potem razprostremo po pekaču, najbolje, da ga obložimo s peki papirjem – in damo v pečico. Pečemo približno 25 minut, dokler fižolica ne začne rahlo pokati in se listi barvajo rjavo. Vmes lahko z občutkom premešamo, da se sestavine opečejo z vseh strani.

5. Vzamemo iz pečice in postrežemo: za zraven lahko ocvremo ali poširamo po dve jajci ali spečemo zelenjavne polpete.

Tako pa izgleda naš krožnik s cvetačnimi listi. Božansko, kajne?
Tako pa izgleda naš krožnik s cvetačnimi listi. Božansko, kajne?

Namig: Jed zelo dopolni polivka iz jogurta, ki smo mu dodali limonovo lupinico in nekaj česna. Če imamo doma mešanico, imenovano zataar, bomo dobili popolno bližnjevzhodno jed.

Priporočamo še: Tedenski jedilnik: 5 najboljših receptov, brez katerih ni jeseni

Priprava: Neli Selan, Lea Sterle/Kult316
Fotografije: undefined undefined/Getty Images in  Sonja Ravbar
Datum Objave: 19.9.2022 ob 08:09

Več iz te teme:

brezmesne jediprilogestročnicecvetačapolivkacvetačni listi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja