Novoletne smrečice, ki bodo popestrile silvestrsko obloženo mizo

Hitro pripravljen prigrizek, ki bo navdušil predvsem zaradi svojega videza. Pa tudi okusa, seveda.

Danes smo za vas pripravili še nekaj idej za preproste silvestrske prigrizke. Na družbenih omrežjih smo namreč zasledili, da je izjemno v trendu vse, kar je mogoče oblikovati v podobo smrečice, zato spodaj predlagamo nekaj idej za jedi, ki so enostavne za pripravo, na mizi pa bodo imele velik učinek.

Avokadova jelka

Vsi vemo, da so novoletne jelke zelene barve, zato avokado kar kliče, da ga na mizi prezentiramo v obliki smrečice. To izpeljemo tako, da ga prepolovimo, izkoščičimo in narežemo na tanke kose. Nato rezine zložimo v obliko, kakršno lahko vidite na spodnji fotografiji. Zraven postrežemo popečen kruh, pršut in sir.

Sadna smrečica

Tako kot avokado pa lahko v smrečico oblikujemo tudi kivije. Ti se bodo prilegli kot osvežitev med večerom, nad njo pa bodo še posebej navdušeni otroci. Kivije lahko uporabite tudi za kakšen silvestrski sadni koktajl. Jagode, borovnice ali drugo pisano sadje pa lahko položite tako, da bo smrečica imela tudi okraske.

Drevesce iz listnatega testa

Izredno trendi pa je tudi pečena smrečica, ki jo pripravimo iz listnatega testa. Najprej na enako debelino razvaljamo dva sloja, ju položimo enega na drugega, nato pa ju izrežemo v obliki dolgega trikotnika. Zopet ju damo narazen in spodnji sloj premažemo s pestom ter ga posujemo s sirom in suhimi paradižniki. Prekrijemo z drugim trikotnikom in robove razrežemo na resice, kot lahko vidite v spodnjem videu. Robove nato zavijemo in vse skupaj spečemo v pečici. Naredimo pa lahko tudi sladko različico: razlika je le v tem, da jo napolnimo z lešnikovim ali čokoladnim namazom.

Preberite še: Popolna svinjska pečenka za novoletno kosilo

Fotografija:  jenifoto/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana