Nujna oprema za vroče dni: TOP 5 stvari, ki morajo biti v hladilniku

Vabljeni, da se nam pridružite tam, kjer so se srečali hladilnik, mlečni izdelki, sadje in kava.

Odprite hladilnik in ga napolnite tako, kot svetujemo. V njem ne smejo manjkati pladenjčki za led, navadni jogurt, grški jogurt, kondenzirano mleko in pa veliko prostora.

1. Več pladenjčkov za zamrzovanje ledenih kock

Lahko zamrzujete samo vodo in kocke dodajate v osvežilne pijačke ali celo žejnim lončnicam – ste videli trik z ledenimi kockami za zalivanje orhidej? Ampak to ni še nič: čudežne stvari, ki jih lahko počnete s tem poceni kuhinjskim pripomočkom, polnijo družbena omrežja in vas bodo veselile, ker so nekatere duhovite. Ste pomislili, da bi ledeno kavo delali tako, da bi v ledeno kocko pospravili kar kavo? Naša Mirjam je.

Priporočamo: Božanska ledena kava iz ledenih kock

2. Litrski navadni jogurt

Ker je ne samo uporaben v številnih osvežilnih sladicah – temveč tudi zato, ker v poletni pripeki pride dan, ko se nam preprosto ne ljubi kuhati nič. Še tortic brez peke in podobnega ne. In v takih primerih je ohlajen jogurt z nekaj sadja ali celo žličko dobre domače marmelade nenadomest­ljivo dobra malica. To je skrivnost užitka v skromnem in preprostem.

3. Grški jogurt

Zato, ker je s svojo poudarjeno kremnostjo fenomenalen dodatek k številnim jedem ali kar njihova osnova: ste že pripravili tzatziki? Ta je tudi tisti, ki ga povezujemo s poudarjeno uživaškim zajtrkom: grški jogurt z nekaj narezanega hladnega sadja, nekaj grobo nasekljanih orehov, pa za drobno pest ovsenih kosmičev. Imamo vašo pozornost?

4. Kondenzirano mleko

Ker ima neko čudežno lastnost, da z njim pripravljamo sladolede in pite (se spomnite naše limetine iz samo petih sestavin) s kar najmanj zapletanja – in vedno uspejo in imajo čudovito puhasto strukturo.

Priporočamo: Ta recept za sladoled, narejen brez strojčka in mešanja, vas bo obnorel

5. Prostor v hladilniku

Nanj ponavadi kar pozabimo – ampak, ali vam prija lubenica, ki ni ohlajena na kakih 5 stopinj Celzija? V smislu organizacije je prostor v hladilniku kar pomembna reč. V poletni vročini namenite vsaj eno polico v njem za živila, ki vas bodo ohladila takoj. Ne postavljajte pa tja paradižnika, breskev in podobnega – to bo slabšega okusa, če bo premrzlo.

Preberite tudi: Kako izbrati najboljšo lubenico

Naslovna fotografija: demaerre/Getty Images

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed