Odličen recept za preprost sataraš z jajcem

Jedi pogosto dodamo jajca, običajno jih vmešamo, lahko pa pustimo tudi cela.

Iz paradižnika pripravimo zanimive jedi. Omako, seveda, ki jo obogatimo z različnimi dodatki, poleg paradižnika skuhamo oziroma dušimo papriko, bučke ali jajčevce, priljubljeni sataraš pa zgostimo in okrepimo z jajci, ki jih vmešamo v jed. Paradižnikove jedi so sočne in posebnega okusa, nekoliko kiselkaste, a hkrati sladke. Pečenemu, dušenemu ali kuhanemu paradižniku skoraj obvezno dodajamo baziliko, česen, sol in poper, dobra je kombinacija s peteršiljem, po možnosti svežim. Seveda ne pozabimo uživati surovega, zlasti v pisanih mešanih solatah.

Sestavine

  • 1 velika čebula
  • 3-4 stroki česna
  • 5-6 srednje velikih zrelih paradižnikov
  • 2 večji rumeni papriki
  • 4 jajca
  • sol, poper
  • sveža bazilika in peteršilj
  • olje

Priprava

1. Zelenjavo očistimo in olupimo. Čebulo in česen nasekljamo, papriko in paradižnik narežemo na koščke.

2. V veliki ponvi na olju svetlo prepražimo čebulo, dodamo česen, in ko zadiši, narezan paradižnik.

3. Dušimo približno deset minut, potem dodamo papriko. Solimo in popramo ter potresemo s sesekljano baziliko. Dušimo še deset minut, vmes večkrat premešamo.

4. V ponev v enakomernih razmakih ubijemo jajca in pustimo, da počasi zavre. Pokrijemo s pokrovko, da beljak zakrkne in se rumenjak ogreje. Potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo, na vsak krožnik po eno jajce.

Preberite še: Tako bo bolonjska omaka veliko boljša kot ponavadi

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed