Odprta Kuhinja

Odličen recept za vložene jajčevce

Marinated eggplant in jars on the table
Odpri galerijo
A+   A-
Da bo ta okusna zelenjava pri roki tudi pozimi.



Ko ne boste vedeli, kaj na hitrico skuhati ob nenapovedanem obisku, boste na mizo položili prav nemarno prepite in uležane jajčevce.

Sestavine


- 5 kg jajčevcev
- 2 l vinskega kisa
- dve glavici česna
- 1,5 l oljčnega olja
- dva šopka peteršilja
- pest bazilike in origana
- poper
- sol

Priprava


1. Jajčevce operemo in narežemo na centimeter debele kolute ali kocke. Posolimo jih, popopramo, dobro premešamo in pustimo čez noč, da spustijo tekočino in se tako razgrenijo.

2. Nato jih dobro odcedimo. V večji posodi segrejemo vinski kis in vanj za dve minuti potopimo kolobarje. Ponavljamo toliko časa, da pokuhamo vse jajčevce.

3. Vmes pripravimo kozarce za vlaganje. Speremo jih in skupaj z obročki segrejemo v pečici na 90 ºC. Še v tople zložimo pokuhane jajčevce. Na dno položimo dva, tri kolobarje, dobro potlačimo in zalijemo z oljčnim oljem ter začinimo z nasekljanim peteršiljem, česnom, baziliko in origanom. Postopek ponovimo v istem vrstnem redu – jajčevci, olje, začimbe, dokler kozarec ni poln. Zalijemo z oljčnim oljem in dobro zapremo.
Priporočamo še: Vložene bučke v oljčnem olju po sicilijansko

Recept: Klemen Košir
Fotografija je simbolična: Thinkstock
Datum Objave: 8.8.2018 ob 08:08

Več iz te teme:

prilogejajčevcivlaganje

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja