Odlična hitra enolončnica za vse ljubitelje italijanskih okusov
Odpri galerijo
A+ A-
Preprosto jed pripravimo iz sestavin, ki so ostale po pripravi pice.
Sestavine
- 2 pločevinki pelatov v koščkih
- 3 žlice paradižnikove paste
- 0,5 skodelice narezanih črnih oliv
- 1 čebula
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 1 mala bučka
- 300 g šampinjonov
- 3 stroki česna
- 1 skodelica zelenjavne juhe
- zeliščna sol, origano, rožmarin, poper
- sveža bazilika
- 1 skodelica naribanega sira
Priprava
1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Papriko in bučko očistimo in narežemo na kocke. V lonec stresemo pelate in paradižnikovo pasto, čebulo, česen, paradižnik, bučke in zelenjavno juho.
2. Zavremo, dodamo začimbe in šampinjone ter pokrijemo. Na majhnem ognju kuhamo dvajset minut. Dodamo sir in mešamo, dokler se ne stopi. Nadevamo v skodelice in okrasimo z baziliko, po želji potresemo s sirom.
Preberite še: Pomembna značilnost peteršilja, ki jo moramo nujno poznati
Fotografija: AngelaBuserPhoto/Getty Images
Datum Objave: 20.3.2023 ob 07:03