Odprta Kuhinja

Odlična hitra enolončnica za vse ljubitelje italijanskih okusov

Fotografija: AngelaBuserPhoto/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Preprosto jed pripravimo iz sestavin, ki so ostale po pripravi pice.


Pogosto se nam zgodi, da se pri pripravi pice uštejemo in nam ostanejo sestavine za nadev. Kam z zelenjavo in gobami, ki smo jih očistili, sesekljali? Zanimiva in hitra rešitev je enolončnica, ki je izjemno preprosta za pripravo. Sestavine stresemo v lonec in skuhamo ter seveda primerno začinimo. S kuhanjem vred bomo porabili zgolj pol ure pa še porabili ostanke sestavin od prejšnje jedi. V enolončnico lahko dodamo tudi meso, lahko jo delno ali v celoti zmeljemo. Postrežemo s kruhom.

Sestavine



  • 2 pločevinki pelatov v koščkih

  • 3 žlice paradižnikove paste

  • 0,5 skodelice narezanih črnih oliv

  • 1 čebula

  • 1 rdeča paprika

  • 1 zelena paprika

  • 1 mala bučka

  • 300 g šampinjonov

  • 3 stroki česna

  • 1 skodelica zelenjavne juhe

  • zeliščna sol, origano, rožmarin, poper

  • sveža bazilika

  • 1 skodelica naribanega sira


Priprava


1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Papriko in bučko očistimo in narežemo na kocke. V lonec stresemo pelate in paradižnikovo pasto, čebulo, česen, paradižnik, bučke in zelenjavno juho.

2. Zavremo, dodamo začimbe in šampinjone ter pokrijemo. Na majhnem ognju kuhamo dvajset minut. Dodamo sir in mešamo, dokler se ne stopi. Nadevamo v skodelice in okrasimo z baziliko, po želji potresemo s sirom.
Preberite še: Pomembna značilnost peteršilja, ki jo moramo nujno poznati

Fotografija: AngelaBuserPhoto/Getty Images
Datum Objave: 20.3.2023 ob 07:03

Več iz te teme:

juhe in enolončnicepicaenolončnicajuha

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja